Četvrtak, 25 Veljača 2016 10:20

"Andalucia bike race" ide dalje - Karavana se preselila u Cordobu.

Start jučerašnje etape bio je u centru grada i prvih nekoliko km je bila neutralizirana vožnja.

 

Taj dio nam je zadavao jako velike probleme, jer velik dio vozača koji su slabiji i startaju inače straga, su se gurali naprijed. Iako smo pokušavali držati poziciju, na početku utrke nismo se našli u najboljem položaju, tako da "grupa" s kojom smo došli do prvog brda i nije imala neki osobito jak ritam, ali kad su krenula brda, brzo se iskristalizirala situacija, krenulo se u dobrom ritmu, noge su slušale, ja sam bio naprijed i Peter je odlično pratio, stizali smo ekipu po ekipu velik dio prvog uspona, te smo u tehničkim djelovima koji su slijedili nakon uspona već bili na dobroj poziciji. - piše Marko Fržop za portal Infovodice u svom redovitom izvješću s utrke "Andalucia bike race"

 

Kako sam se ja osjećao jako dobro, Peter je i dalje vrhunski pratio ritam, nastavili smo, lagano smo se "selili" iz grupe u grupu, te malo po malo napredovali. Utrka je odmicala i osjećao se umor među drugim ekipama, jer nitko nas nije pratio, a mi smo samo prestizali.

Na zadnje brdo došli smo sami. Taj dio mi je osobno bio jako težak, jer etapa je bila najduža do sada, a mi smo je odvezli cijelu bez ijedne "krize" u vrhunskom ritmu.

12442782_10206942788182244_1365859661_n.jpg

To strmo zadnje brdo, od nekih 500 m visinskog uspona, smo dali sve od sebe i preživili, nakon čega je uslijedio dug i tehnički zahtjevan spust do cilja.

Znali smo da smo vozili odlično, ali smo ostali iznenađeni konačnim rezultatom.
8. mjesto, i 8. u ukupnom poretku mastera 30.

Moram pohvaliti svog partnera Petera Vesela koji me stvarno prati odlično, iako ima preko 50 god, pokazao je da je jedan od najboljih vozača na svijetu u svojoj kategoriji. Svih ovih dana smo bili brži od njegove konkurencije Mastera 50.

Dva dana ostajemo u Cordobi. Današnja etapa je 82 km duga s 2000 m uspona, a sudeći po trenutnom stanju, biti će nam veselo, jer nas čeka vožnja po kiši.

Pročitano 3065 puta

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.