Petak, 29 Prosinac 2017 11:05

Matematika i DJ pult idu zajedno: Fabian Mateša newcomer je godine

Tek su mu dvadesetdvije, a već je pronašao je način kako balansirati između razlomaka i jednadžbi i DJ pulta. Vodičanin Fabian Mateša student je matematike na Prirodoslovnom matematičkom fakultetu u Zagrebu, ali i najbolje novo lice godine na hrvatskoj klupskoj sceni.

 

Godinama je pohodio festivale i svo slobodno vrijeme trošio na pronalaske novih pjesama, a od prvog miksa do ove prve velike nagrade prošlo je samo dvije godine.

«Ona mi je samo potvrda i motivacija za daljnji napredak. Želio bih se afirmirati na sceni, no nastavit ću s radom kao i do sad pa što bude. Od toga se može živjeti ako se dođe do neke internacionalne razine, što je teško ostvarivo bez vlastite produkcije koju ja zasad nemam», kazao je Fabian.

Vodice, smatra, polako dobivaju svoju scenu, a i mijenjaju se đirevi.

«Bude se interesi za nečim drukčijim od onoga standardiziranog koji se vrti tu otkad znan za sebe. Najaktivnija scena logično je u Zagrebu odakle je i meni najdraža ekipa Ekstrakt. No, i Split se pomalo aktivira kroz Kocku i pokojni Kameleon zadnjih godina»

Ovo je ljeto bio na mnogo partyja, no u najboljem mu je sjećanju ostao party u Barbarellasu s s The Black Madonnon i Beautiful Swimmersima s početka ljeta, a u sljedećoj godini ima velike planove za sudjelovanje na Metz Attack partyjima.

«Više će se o tome znati uskoro. Uživam na zabavama takvog tipa i lijepo je sada biti dio te klupske scene. Ako ne miksam za pultom, slažem mikseve na CD-ove», otkrio je Fabian koji ih i rado kasnije dijeli.

Iako je prvotno nakon srednje škole upisao medicinski fakultet, on se s pultom baš i nije volio.

«Tek sam prva godina no brojevi se zasad uspješno balansiraju. Matematika me uvijek išla i ova prva tura kolokvija je dobro prošla. Nema neke posebne tajne!»

Nagradom su uslijedile nove prilike i gaže, a mi ćemo ga imati prilike čuti još večeras u Sunčanom satu. Zadatak mu je ugrijati Vodičane pred sami ulazak u novu 2018., a što ih čeka znaju oni koji su bili na prošlom partyju pred kraj ljeta.

«Nemam neki određeni đir, puštam sve što mi se sviđa iako tu prevladava house. Oni koji nisu bili, neka dođu pa nek' čuju!», pozvao je Fabian.

No ipak do večeras, otkrio nam je koje su tri stvari najviše odjeknile...

- Tenderness – Gotta Keep On Trying
- Kozmetika – Utisci
- Herbert – Boots

Više informacija

  • Headline: PODGRIJANJE ZA 2018. KREĆE JOŠ VEČERAS U SUNČANOM
Pročitano 4268 puta

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.