Utorak, 26 Svibanj 2020 11:16

Kino projekcije već ovaj tjedan: Nakon više od dva mjeseca, Kulturni centar otvara svoja vrata posjetiteljima

Odgovorno, poštivajući sve odredbe Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo kako bi sačuvali zdravlje i sigurnost sugrađana Kulturni centar otvara svoja vrata posjetiteljima. 

Budući da je na snazi mjera razmaka od 1.5 metra, znatno je smanjen broj ulaznica u prodaji. Od 239 mjesta, sada je u upotrebi samo 57. Također će biti i duži razmak između dva filma tako da ima vremena za provjetravanje dvorane i dezinfekciju sjedala i često doticanih površina. 

Za početak kino program neće biti svakog dana, već vikendima, od petka do nedjelje, prvi film za djecu u 19 sati, a drugi za odrasle u 21 sat. 

-    Također, jučer su ponovno počele i probe naše Dramske amaterske družine, pa premijeru nove predstave možemo najaviti za 20. lipnja. Zbog ograničenog broja gledatelja, predstavu ćemo igrati nekoliko dana kako bi ju mogli svi pogledati. Radi se o drami Milana Begovića Bez trećega s kojom se nadamo nastupiti i na 60. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera. Selekcija će biti odrađena tijekom ljeta, a sam Festival je odgođen za početak studenog.  – saznajemo od Gordane Birin, ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta Vodice

Što se pak tiče gostovanja kazališnih predstava, tu je situacija nešto kompliciranija. 

-    Morali smo otkazati dogovorene predstave za ožujak i travanj pa smo sada nekako ispali iz rasporeda. Tu je i problem rentabilnosti jer je cijena predstava ostala ista, a mi imamo smanjeni kapacitet dvorane. Međutim, kako se situacija stabilizira i kristaliziraju neke nedoumice, nadamo se da ćemo već u lipnju započeti s ugošćavanjem respektabilnih hrvatskih kazališnih kuća. – zaključuje ravnateljica Birin

Pročitano 3092 puta

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.