Četvrtak, 06 Kolovoz 2015 09:05

Tko treba očistiti i sanirati posljedice na trgu pred crkvom i kampanelom nakon „Vodičke fešte“?

Već nekoliko godina koliko sam župnik u Vodicama primjećujem da nakon „Vodičke fešte" 4. kolovoza, sutradan na trgu ispred crkve i kampanella ostaju tragovi i posljedice „razuzdane zabave" koja traje do kasnih jutarnjih sati a organizirana je ispod Kampanela.

I ako sam upozoravao i prije odgovorne na ovaj problem, ništa se nije promijenilo. Svake godine se isto događa, nakon fešte na crkvenim objektima i trgu ispred crkve i kampanela ostaju prljavi tragovi koji narušavaju dostojanstvo sakralnog i kulturnog objekta i nisu lijepa slika našeg turizma

Ove godine, nakon pet godina uzastopnog ponavljanja i istog stanja, smatrao sam svojom odgovornom i moralnom dužnošću, kako bi zaštitio dostojanstvo crkve kao sakralnog i kulturnog objekta, javno istupiti i reagirati.

Pitamo se tko je odgovoran za ovakvo stanje i događaje nakon Vodičke fešte? Ako se fešta već organizira u svrhu promocije turizma, te Organizatori imaju pravo organizirati glazbene događaje do kasnih jutarnjih sati u blizini crkve i crkvenih objekata, čija je odgovornost za stanje nakon fešte i tko bi trebao očistiti i sanirati posljedice koje vidimo dan kasnije? U uređenom društvu i sustavu uz prava koja neki traže, postoji i odgovornost i dužnosti da bi društvo normalno moglo funkcionirati.

Neprikladna je (sramotna) slika za grad da je trg ispred crkve i kampanela u središtu sezone, osobito ove godine o 20. obljetnici „Oluje" kada Domovina slavi svoj najveći blagdan i Dan pobjede, zahvalnosti i branitelja ovako neuredan. Crkva i župa nikada nisu bježali od odgovornosti, ako treba, a to gospođe koje uređuju crkvu često i čine, oprati ćemo sami i urediti javnu površinu, iako nismo organizatori fešte i glazbenih događaja u blizini crkve nakon kojih ostaju ovakve posljedice.

župnik Don Franjo Glasnović

Više informacija

  • Foto izvor: don Franjo Glasnović
Pročitano 3930 puta

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.