Utorak, 26 Lipanj 2018 13:16

Otvoreno pismo Branimira Sladoljeva ministru mora, prometa i infrastrukture Olegu Butkoviću vezano za vodičku zaobilaznicu

Naš sumještanin Branimir Sladoljev poslao je pismo ministru mora, prometa i infrastrukture Olegu Butkoviću vezano za vodičku zaobilaznicu. Kako je isto pismo poslao i na mail portala Infovodice, isto objavljujemo u rubrici Pisma građana

 

Poštovani gospodine Ministre,

obzirom da je prošlo više od godine dana od puštanja u promet vodičke obilaznice, i da je najavljena njezina rekonstrukcija, kao građanin Vodica imam potrebu postaviti Vam nekoliko pitanja.

Iako je od početka bilo mnogo primjedbi i kritika na projektno rješenje, od lokalnog stanovništva, a i nekih prometnih stručnjaka, obilaznica je izgrađena, bez uvažavanja istih. Najavljena rekonstrukcija samo potvrđuje da su napravljeni propusti prilikom projektiranja i izgradnje obilaznice.

Osim najavljenih popravaka: ugradnje odbojne ograde, zatvaranje sporednih pristupnih putova i postavljanja dodatne prometne signalizacije, smatram da postoji još niz pitanja i nedostataka na novoizgrađenoj obilaznici te ih navodim u nastavku:

1. Zašto trasa Obilaznice u svom srednjem i zapadnom dijelu nije udaljenija od naselja, odnosno zašto obilaznica nije prošla iznad Športsko-rekreacijske zone, već je odvojila Športsko rekreacijsku zonu od ostatka mjesta?

2. Zašto je promet na srednjem raskrižju reguliran semaforima, tj. zašto nije izgrađen kružni tok?
Koja je razlika između ovog raskrižja i onog udaljenog deset kilometara zapadnije na “Kapeli“, na kojem je izgrađen kružni tok i koji dobro funkcionira. Ili, zašto nije izgrađeno raskrižje s dva nivoa, poput onog u Dubravi kod Šibenika na cesti D33, koje isto tako dobro funkcionira, i koje bi bilo idealno rješenje za ovo raskrižje.

3. Zašto su rubovi povišenog dijela obilaznice izrađeni od nasipa sitnog materijala, a ne od kamene škarpe? Na više mjesta nakon jačih kiša, voda je odnijela dio nasipa. Na Jadranskoj magistrali, koja je izrađena prije 55 godina, sve kosine povišenih dijelova magistrale izrađene su s kamenom škarpom. Zašto se obilaznica nije izgradila istim načinom, koji se pokazao dugotrajan i siguran. 4. Zašto nije postavljena rasvjeta na istočnom i zapadnom raskrižju, i u sva četiri podvožnjaka?

5. Zašto na srednjem raskrižju nije izgrađen pješačko-biciklistički prijelaz, i zašto u podvožnjacima nisu izgrađeni nogostupi?

6. Zašto duž cijele obilaznice završetci suhozida nisu pozidani, nego su ostavljeni porušeni i neuređeni?

7. Zašto nije izrađeno hortikulturno uređenje na raskrižjima?

8. Zašto na istočnom izlazu iz Vodica prema Šibeniku nije izgrađena ubrzavajuča traka?

9. Zašto obilaznica nije od samog početka projektirana i građena s višom razinom sigurnosti prometovanja?

10. Zašto rekonstrukcija obilaznice nije izvedena ove zime, već će se izvoditi u sred turističke sezone?

Iz svega gore navedenog zaključujem da, ili je obilaznica nedovoljno dobro projektirana, ili propisi i zakoni o gradnji cesta u RH nisu dovoljno dobri i trebaju promjene.

Unaprijed zahvaljujem na detaljnom odgovoru tj. odgovorima. S poštovanjem!

Branimir Sladoljev

Pročitano 4750 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 26 Lipanj 2018 14:38

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.