Utorak, 12 Rujan 2017 14:49

Osvrt Damira Jakeljića na skinutu ploču s imenima poginulih pripadnika HOS-a u Jasenovcu

Damir Jakeljić član HSP i predsjednik ogranka HSP Tribunj, pripadnik 113. brigade HV-a u Domovinskom ratu napisao je svoj osvrt vezan za skidanje ploču s imenima poginulih pripadnika HOS-a u Jasenovcu. Njegov osvrt u rubrici pisma čitatelja donosimo u cijelosti ispod

 

Kada su još mnogi vjerovali u Jugoslavuju oni kojima ste ovih dana oskvrnuli ploču, našim mladićima i vitezovima HOS-a koji su jedino vjerovali u Hrvatsku i to ne u konfederalnu već u samostalnu i suverenu Hrvatsku državu. S takvom mišlju i s takvom Hrvatskom u srcu otišli su u nametnuti nam rat i položili svoje mlade živote za svoj Dom i svoj hrvatski narod braneći ga od velikosrpske agresije. Da položiše svoje živote i za ovu nesretnu i nespretnu hrvatsku vlast, kako bi uopće mogla biti vlast, koja im danas oskvrnjuje spomen obilježje a njihovim roditeljima, njihovim obiteljima i njihovim suborcima dodaju sol na rane. Ti hrvatski junaci nisu bili pozivani da brane svoju napadnutu Domovinu, njih je pozvala vlastita savjest, jer sveta je dužnost braniti svoj DOM.

Ovim divnim i časnim hrvatskim braniteljima HOS-a, posebno onima koji i danas nemaju pravo javnosti, za čije se ime toliko osporava pa čak, pljuje i vrijeđa umjesto da se na njihovim grobovima i njihovim žrtvama danas poklone svi bez obzira na vjeru, stranku i svjetonazor. Jer upravo ti hrvatski branitelji još uvijek su predmet raznih optužbi, rasprava.

Stoga mi koji smo imali sreće da smo se vratili kući i koji smo kroničari i svjedoci vremena, molimo za naše poginule vitezove HOS-a i za sve hrvatske branitelje, molimo njihove čiste i nepokorone duše da bdiju nad nama da vjerujemo i ustrajemo da pobjeda mora biti na hrvatskoj strani a ne na strani zločinaca i terorista SAO-krajine i hrvatskih izdajnika.
I nitko nas nema pravo zbog toga odvoditi na optuženićku klupu, to je naše pravo od tog prava nikada nećemo odustati.

Oni koji danas osporavaju pozdrave i žrtvu naših branitelja HOS-a ti će se morati jednog dana zastidjeti a vjerujemo i nadamo se da će ih hrvatski narod znati kazniti.

Tribunj, 11.09.2017.
Bog i Hrvati
Hrvatska – Hrvatom

d.j.

Više informacija

  • Foto izvor: Facebook
Pročitano 3348 puta

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.