Ponedjeljak, 14 Svibanj 2018 12:39

Odgovor Ante Grbca, ovlaštene osobe predstavnika stanara zgrade u ulici Roca Pave 8 na pismo Građanske inicijative

Ilustracija Ilustracija

Ante Grbac, ovlaštena osoba predstavnika stanara zgrade u ulici Roca Pave 8 odgovorio je na pismo Građanske inicijative objavljeno danas na našem portalu. Pročitajte ispod

Kao ispravak neistinitog navoda gospodina Borisa Juričeva Martinčeva prilažem potpunu studiju Svjetske Zdravstvene Organizacije iz koje je razvidno da je iznesena tvrdnja neistinita.

S obzirom da je cijela studija na engleskom preveo sam samo zaključak pa Vas molim da radi pravilnog informiranja stanovništva i otklanjanja štete koju uzrokuju lažne informacije objavite sažetak studije iz kojeg je lako zaključiti da bazne stanice ne uzrokuju štetne učinke na zdravlje.

Iznošenje takvih neargumentiranih tvrdnji izaziva strah i paniku kod stanovništva pa zaista molim sve uključene da se ubuduće referiraju isključivo na relevantne izvore (medicinske studija, itd.), a ne na senzacionalističke izjave iz žutog tiska i društvenih medija.

Sukladno svemu ranije navedenom, molio bih gospodina Borisa Juričeva Martinčeva da pošalje link na studije koje ukazuje na štetnost baznih stanica u slučaju da mu je poznato da takva studija postoji.
http://www.who.int/peh-emf/publications/facts/fs304/en/
http://www.who.int/peh-emf/publications/factsheets/en/

Conclusions:
Considering the very low exposure levels and research results collected to date, there is no convincing scientific evidence that the weak RF signals from base stations and wireless networks cause adverse health effects.

Sažetak:
S obzirom na vrlo niske razine izloženosti i rezultate provedenih studija prikupljenih do danas, nema uvjerljivih znanstvenih dokaza da slabi RF signali iz baznih stanica i bežičnih mreža uzrokuju štetne učinke na zdravlje.

Također, Smatram bitnim još dodati podatak da će sva sredstva dobivena od zakupa zajedničkog dijela zgrade odnosno od postavljanja antene biti utrošena na vanjsko uređenje fasade zgrade i na sanaciju oštećenja.

Naime, nedavno se dogodio nemili incident u kojem se sa zgrade odlomio komad betona težine 20ak kg i samo je bila stvar sreće da nitko nije ozbiljnije nastradao.

Inicijatori prosvjeda su zapravo suvlasnici koji opstruiraju bilo kakvo ulaganje u zgradu pa su čak odbili ponudu jednog uglednog vodičkog poduzetnika da u zamjenu za nadogradnju jedne etaže uredi cijelu zgradu, a također permanentno odbijaju uložiti vlastita sredstva. Sukladno svemu ranije navedenom nismo imali drugog izbora nego osigurati financiranje na ovakav način.

S obzirom na činjenicu da se radi o najvećoj stambenoj zgradi u Vodicama, koju vide svi stranci koji dolaze u Vodice bilo autobusom, autom ili brodom, smatramo da je općenito za Grad Vodice iznimno bitno da se ta zgrada napokon uredi.

Srdačan pozdrav, Ante Grbac

Više informacija

  • Headline: Pisma građana
Pročitano 4393 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 15 Svibanj 2018 14:00

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.