Petak, 16 Listopad 2015 22:48

Cukrov napustio Konzervativce, Zorica više nije šef ŽO HSP-a!

Tri tjedna pred parlamentarne izbore, iznenadne promjene događaju se na desnici Šibensko-kninske županije. Predsjednik šibensko-kninskih Konzervativaca, koordinator stranke za IX. Izbornu jedinicu i član Predsjedništva Miroslav Cukrov podnio je ostavku na sve funkcije, ali i članstvo u Hrvatskoj konzervativnoj stranci.

 

-Trenutno više jednostavno na hrvatskoj političkoj sceni ne vidim političku opciju koja je u stanju adekvatno se suočiti sa svim problemima koji tište hrvatske građane. Budućnost djece u Hrvatskoj je neizvjesna i ubuduće bih na državnoj razini bio član samo one političke opcije čije bi se vodstvo i članovi bili spremni žrtvovati za bolju budućnost. Dobar političar služi građanima, a ne vlada njima, a politika se vodi djelima, a ne riječima. Moja odluka o napuštanju je bila zrela još početkom srpnja, samo sam se pokušao boriti svima silama radi dobrih ljudi u HKS, kojih ima jako puno, a neke sam i ja potakao na političko djelovanje, tako da sam tek sad donio konačnu odluku. Svojim bivšim stranačkim kolegama želim dobar rezultat i uspjeh na izborima – navodi Cukrov za Šibenski portal razloge svoje ostavke.

Zanimljivo je, međutim, kako je Cukrov stranku napustio samo nekoliko dana otkako je na nacionalnoj razini sklopljen predizborni koalicijski sporazum šefice Konzervativaca Ruže Tomašić s predsjednikom HSP-a Danijelom Srbom i Obiteljskom strankom.

Taj je sporazum izazvao promjene i u šibensko-kninskom HSP-u.

Naime, predsjednik ŽO Ivica Zorica smijenjen je s te funkcije, a za povjerenika je postavljen Ivica Pranjić iz Knina. Kako doznajemo od Zorice, do njegove smjene došlo je jer se usprotivio odluci predsjednika Danijela Srba da HSP predizborno surađuje s Ružom Tomašić.

-Štete i zla koje je nanijela Ruža Tomašić pravaštvu ne može niti jedan vještak izvještačiti – govori nam Zorica dodajući kako je to otvoreno kazao i svom šefu Srbu. Zorica je zamjerio i što stranka nije provodila nikakvu redovnu aktivnost osam mjeseci uoči izbora, a sve je to, prenosi nam, argumentirano kazao i Srbu.

-Možda sam mu čak sve rekao i na uvredljiv način, ali s argumentima. Smatram da je koalicijski sporazum HSP-a i Konzervativaca sklopljen mimo svih procedura. Osim toga, niti članstvo stranke na terenu nije zadovoljno tom koalicijom, dapače, protivi joj se. Zbog mog javnog neslaganja predsjednik stranke zatražio je da se na Predsjedništvu glasa o mojoj smjeni s pozicije dopredsjednika HSP-a i predsjednika ŽO Šibensko-kninske županije. Mislim da je Danijel Srb veći grobar HSP-a od Ante Đapića i da će stranka doživjeti potpuni debakl na ovim izborima – ističe Zorica.

U šibensko-kninskim Konzervativcima naglašavaju kako ostavka Mira Cukrova ne utječe na rad stranke te sa svojim aktivnostima idu dalje, kazao nam je potpredsjednik HKS-a Nikica Penđer. Umjesto Cukrova stranka je kao koordinatora za IX. Izbornu jedinicu imenovala Vjekoslava Čatlaka.
Izvor: Šibenski portal

Više informacija

Pročitano 2832 puta

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.