Petak, 30 Listopad 2015 21:37

Volonteri Gradskog društva Crvenog križa Šibenik proveli tjedan dana pomažući migrantima u Opatovcu

Petero volontera Gradskog društva Crvenog križa Šibenik; Nabil Bach Khojah, Zoran Lepur, Božidar Alviž, Marko Mrdeža i Nina Medić, boravili su od 16. do 22. listopada u izbjegličkom kampu u Opatovcu gdje su sudjelovali u podjeli humanitarne pomoći i ostalim poslovima zbrinjavanja migranata. Šibenski volonteri bili su smješteni u vatrogasnom domu u Lovasu, zajedno s ostalim volonterima Crvenog križa iz cijele Hrvatske.

Tijekom tjedan dana pomagali su migrantima dijeleći im hranu, odjeću i druge potrepštine u izbjegličkom kampu u Opatovcu, željezničkom kolodvoru u Tovarniku te na samoj granici Hrvatske i Srbije. Nabil Bach Khojah, Sirijac s vodičkom adresom, volontirao je u kampu kao prevoditelj.

- Rad u izbjegličkom kampu možda je na momente bio naporan, ali boravak tamo bio je nevjerojatno životno iskustvo. Upoznali smo puno dobrih ljudi, što emigranata što volontera iz drugih dijelova Hrvatske, koji su bili ujedinjeni u svom cilju. Svakako preporučamo svima da se, ako imaju vremena i volje, na neki način uključe u akciju pomaganja migrantima tijekom izbjegličke krize.
Volontera gore fali i svaka pomoć je dobrodošla – poručuju šibenski volonteri.

Gradsko društvo Crvenog križa Šibenik osiguralo je volonterima prijevoz, opremu i smještaj te su djelatnice cijelo vrijeme bile u kontaktu s volonterima, brinući se o njima i provjeravajući je li sve u redu.
Svi volonteri ističu da su tijekom volontiranja stakli jedno iznimno vrijedno iskustvo pomažući ljudima kojima je pomoć potrebna, ali kako su volontirajući i oni naučili neke životne lekcije. Većina volontera koji su se vratili iz Opatovca stoga će se ponovno uključiti u akciju pomaganja migrantima.

Više informacija

Pročitano 4479 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 30 Listopad 2015 21:39

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.