Ponedjeljak, 28 Prosinac 2020 12:41

Vatrogasci saniraju posljedice potresa: U stanje pripravnosti stavljeni su i šibenski vatrogasci

Nakon potresa jačine 5.2 po Richteru, koji je u 6:28 pogodio okolicu Petrinje, zabilježene su brojne štete na objektima te su odmah na teren upućeni vatrogasci koji rade na uklanjanju dimnjaka i sanaciji oštećenih krovova i zidova. 

- Na terenu su lokalne vatrogasne snage i ispomoć iz drugih vatrogasnih postrojbi s područja naše županije. Na području Petrinje djeluju vatrogasci s četiri autoljestve iz Petrinje, Novske, Kutine i Topuskog. U Sisku su angažirani vatrogasci s područja grada Siska - rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Mijo Brlečić.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković izdao je zapovijed da se u pripravnost stave pripadnici JVP Grada Splita te tri državne vatrogasne intervencijske postrojbe iz Splita, Zadra i Šibenika kako bi u slučaju potrebe mogli djelovati na području Siska i Petrinje. Također su u pripravnost stavljeni vatrogasci Vatrogasne zajednice Grada Zagreba. 

- Ukoliko bude potrebe, u ispomoć će biti upućene i snage iz drugih županija. Za sada prema informacijama s terena, nema potrebe za slanjem dodatnih snaga. Vatrogasci na terenu saniraju oštećenja prema prioritetima - rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Tucaković te istaknuo da će u ovoj situaciji biti primjenjena sva znanja i iskustva stečena za vrijeme sanacije zagrebačkog potresa.

Vatrogasci Siska i Petrinje su od jutros zaprimili stotine poziva građana nakon potresa. Mole se građani na području pogođenim potresom da zovu vatrogasce isključivo u slučaju neposredne opasnosti za život i imovinu. Ne opterećujte liniju 193 pozivima za manje hitne intervencije. Intervencije se odrađuju prema prioritetima, stoga molimo građane za strpljenje. - poručuju


 

Pročitano 1995 puta

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.