Srijeda, 30 Prosinac 2020 11:46

Vatrogasci iz 17 županija pomažu Sisku i Petrinji

Sve snage koje su bile angažirane na uklanjanju posljedica prvog potresa, nakon jučerašnjeg potresa koji je pogodio Petrinju, Sisak i Glinu krenule su u spašavanje građana i uklanjanje ruševina. Uz domaće vatrogasne snage za Petrinju je jučer iz 12 VZŽ upućeno ukupno 366 vatrogasaca sa 50 vatrogasnih, 46 transportnih (kombi) vozila te 11 potražnih pasa, a za Sisak je jučer iz 5 VZŽ upućeno ukupno 104 vatrogasaca sa 15 vatrogasnih i 13 transportnih (kombi) vozila.
Tijekom cijelog dana i noći vatrogasci su bili na terenu, a saniranje posljedica i smanjenje ugroza za stanovništvo će se raditi i slijedećih dana.

-    U Petrinji i Sisku nalaze se vatrogasne snage pristigle jučer iz 17 vatrogasnih zajednica županija. Noć su provele na uklanjanju posljedica potresa, a jutros su nakon napravljenog novog sektoriranja područja, vatrogasne snage pregrupirane te nastavljaju s pretraživanjima terena,  micanju crijepova i oštećenih dimnjaka i drugih uklanjanja posljedica potresa. U suradnji s Ravnateljstvom za robne zalihe osigurane su velike količine vode, tri tone suhe hrane te 3000 litara goriva za potrebe angažiranih snaga. – rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković o trenutnom stanju na terenu. 

Preko 500 intervencija u susjednim županijama

Snažan potres koji je pogodio Petrinju i Sisak izazvao je štete i u susjednim županijama. Vatrogasci JVP Zagreb i dobrovoljnih vatrogasnih društava Grada Zagreba su imali oko 130 intervencija zbog uklanjanja posljedica potresa. Na intervencijama je sudjelovalo ukupno 300 vatrogasaca sa 135 vatrogasnih vozila.

U Zagrebačkoj županiji zabilježeno je oko 200 intervencija na kojima je sudjelovalo 400 vatrogasaca sa 200 vatrogasnih vozila. 

Vatrogasci Krapinsko-zagorske županije zabilježili su 50 intervencija, na kojima je sudjelovalo 330 vatrogasaca sa 79 vozila. Zbog posljedica potresa izvršena je evakuacija štićenika Doma za starije i nemoćne u Loboru. 

U Karlovačkoj županiji je zabilježeno 60 intervencija, po 30 je zabilježeno u Bjelovarsko-bilogorskoj i Varaždinskoj, a 20 u Brodsko-posavskoj županiji. 

Tucaković: Vatrogasci, hvala vam na svemu!

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković uputio je zahvalu svim vatrogascima za sav nadljudski napor koji poduzimaju u saniranju posljedica potresa

-    Iskazujem veliku zahvalnost svim vatrogascima koji su pristigli na područje gradova Petrinje, Siska i Gline koje je pogođeno razornim potresom te su požrtvovno  radili na spašavanju građana i saniranju posljedica potresa. Oko 700 vatrogasaca iz gotovo cijele Hrvatske dalo je svoj veliki doprinos i izrazito sam ponosan što stojim na čelu operativaca koji svojim znanjem, stručnošću i velikih srcem doprinose zaštiti i sigurnosti naših građana. Posebnu zahvalu upućujem vatrogascima Sisačko-moslavačke županije koji su preuzeli veliki teret i veliku odgovornost u obavljanju vatrogasnih zadaća, kao i veliku zahvalu svim zapovjednicima koji su odgovorno vodili ljude u ovom zahtjevnom trenutku- rekao je Tucaković.

 

Pročitano 1648 puta

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.