Četvrtak, 17 Ožujak 2022 21:42

Ulje se prekomjerno kupuje: Vjerojatno će se ograničavati jednokratna kupovina

Ulje se prekomjerno kupuje: Vjerojatno će se ograničavati jednokratna kupovina Pixabay/Ilustracija

Direktor Fortenova Grupe Fabris Peruško izjavio je u četvrtak da će njihov maloprodajni lanac trgovina vjerojatno uvesti ograničenja u jednokratnoj kupovini ulja, ne zato što ulja nema, nego da bi spriječili ubrzanu potrošnju svojih zaliha.

Fortenova Grupa ima dovoljno rezervi ulja za normalnu potrošnju. No, zbog trenutno emocionalno prevelikog kupovanja ulja, vjerojatno ćemo uvesti restrikciju za jednokratnu kupovinu, izjavio je Peruško u Dnevniku Nove TV.

“Moramo osigurati da nam kupci iz drugih zemalja ne dođu i potroše zalihe”, dodaje direktor Fortenove u čijem je sastavu i Konzum.

Iako je EU u velikoj mjeri ovisna o ruskoj i ukrajinskoj pšenici i suncokretu, to, kako kaže, nije slučaj s Fortenova Grupom koja ima dvije tvornice ulja: “Zvijezdu” u Hrvatskoj i “Dijamant” u Srbiji, tako da se tom proizvodnjom pokriva oko 70 posto potreba.

Uglavnom je proizvodnja ulja bazirana na suncokretu iz Vojvodine i djelomično iz Slavonije, što je dovoljno za regularne potrebe, kaže Peruško.

Iako je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić zabranio izvoz poljoprivrednih proizvoda, ne očekuje probleme sa srpskim vlastima te ističe da s njima Fortenova ima odličnu suradnju.

Dio naših rezervi držimo u Srbiji, no, uvijek se nađe način da se to izuzme i mislim da ćemo idućih dana naći rješenje, kaže Peruško.

Ruska Sberbanka s 40 posto vlasništva najveći je pojedinačni dioničar u Fortenova Grupi. No, Peruško očekuje da će se za nekoliko tjedana oni prodati svoj udio.

Pročitano 2859 puta

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.