Četvrtak, 19 Srpanj 2018 11:02

U spomen na trideset žrtava Domovinskog rata župe Sv. Mihovil: Molitvena hodnja "Koracima nade u istinu"- Bulić-Vukšić-Lišane

U spomen na trideset žrtava Domovinskog rata župe Sv. Mihovil i 27. obljetnicu progonstva hrvatskih žitelja , 21. srpnja 2018. (subota) održava se jubilarna deseta molitvena hodnja “Koracima nade u istinu” – Bulić, Vukšić-Lišane Ostrovičke.

Program počinje s početkom u 18 sati ispred spomen obilježja prvog poginulog hrvatskog branitelja 113. šibenske brigade Željka Čubrića u Buliću.

Polazak autobusa iz Lišana od crkve sv. Nikole Tavelića prema Buliću u 17:15 h. Iz Vukšića prema Buliću autobus polazi u 17:45 sati.
Hodnja obuhvaća dionicu od dvanaest kilometara od Bulića-Vukšića-Lišana, pored crkve sv.Kate do groblja sv.Mihovila, gdje će se moliti odrješenje za sve poginule branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata .

Njegujući kulturu sjećanja obilježava se datum stradanja prvih hrvatskih žrtava stradalih od srpskih topničkih granata (fra Mile Mamić i Josip Žulj–prvi hrvatski redarstvenik, poginuli su 17.07.1991.g. u dvorištu crkve sv. Nikole Tavelića).

U župi je poginulo četrnaest hrvatskih branitelja i ubijeno šesnaest civila, svi žitelji su bili prognani, kuće zapaljene, osam crkava je srušeno do temelja.
Molitvenom hodnjom šalje se snažna poruka hrvatskim žrtvama, da ih se s poštovanjem sjećamo , da su njihovi životi temelj hrvatskog društva na kojima gradimo budućnost i zalažemo se za mir.

S početkom u 21 sat u crkvi sv.Nikole Tavelića u Lišanima Ostrovičkim, služit će se misa u čast i spomen poginulim hrvatskim braniteljima i ubijenim civilima u Domovinskom ratu.

Organizatori: Udruga „Žene u Domovinskom ratu-Zadar“, Općina Lišane Ostrovičke, župa sv.Mihovila,Udruga Prvi hrvatski redarstvenik Zadarske županije, MO Bulić, MO Vukšić, KUD „Vukšić“, KUD „Sv.Nikola Tavelić“, DVD Lišane Ostrovičke i udruga „Naše ruke“.

Tekst i foto: Marko Ledenko-Mane

Pročitano 3263 puta

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.