Subota, 21 Kolovoz 2021 14:08

Stvara se opasna iluzija da cijepljene osobe vrijede više

Stvara se opasna iluzija da cijepljene osobe vrijede više N1 snimka zaslona

Zvonimir Troskot u Novom danu N1 televizije izjavio je kako u upravljanju pandemijom koronavirusa u Hrvatskoj vidi "ozbiljnu podijeljenost koja proizlazi iz straha" te da misli "da se time ne upravlja dobro".

“Ono što vidim iz ponašanja vladajućih su dvostruku standardi. A kad se počne ponašati prema njihovom primjeru onda slijedi osvetoljubivost. Kao u Sinju, Zadru”, govori Troskot koji to naziva “ponašanjem na nivou jednog cirkusa” navodeći primjer ministra Beroša u ugostiteljskom objektu u kojem djevojka koja ga je posluživala nije nosila masku.

“Svi smo morali biti cijepljeni ili testirani. Mladi ako se ne zabave u Sinju otići će na Hvar ili u Hercegovinu. Otvorili smo ekonomiju jer nam je prioritet turizam. S druge strane nitko ne spominje Pelješki most gdje smo vidjeli kako su se ponašali Plenković, Butković, Božinović i Jandroković koji su išli u procesiji koja je zabranjena u Sinju”, govori Troskot o situaciji na Sinjskoj alci. On smatra da se narod čudi tim dvostrukim standardima vladajućih.

“Treba to polako uvoditi u normalu učiti živjeti s pandemijom koja neće nestati”, kaže Troskot o koronasituaciji u Hrvatskoj.

“Ne možemo samo govoriti o koroni nego i o ozbiljnim ekonomskim stvarima koje nas čekaju. Mi kao Klub Mosta nismo za obvezno cijepljenje”, odgovara na pitanja o malom postotku cijepljenih.

O tome kako bi Vlada trebala riješiti to, kaže: “Ne đonom na poduzetnike.”

“Stvara se iluzija da osobe koje su se cijepile vrijede više od onih koje nisu. To su preopasne izjave. Lako nam se može dogoditi društvo kakvo je prikazano u filmu Gattaca gdje su samo genetski savršeni ljudi mogli sudjelovati u društvu”, govori Troskot potvrđujući da je izuzetno protiv podjela na cijepljene i necijepljene.

Na pitanje što bi Vlada trebala učiniti da to spriječi, navodi primjer Švedske. “Ne možemo jedan dio društva nazvati glavnim prenositeljima zaraze”, kaže dodajući da se nikome, pa ni javnom sektoru, to ne smije nametati.

Više informacija

Pročitano 2604 puta

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.