Četvrtak, 16 Kolovoz 2018 14:56

Proslavljen blagdan Velike Gospe u Stankovcima

U Stankovcima, 15. kolovoza svečano je proslavljena zaštitnica župe Blažena Djevica Marija na nebo Uznesena, Velika Gospa.

Svečano misno slavlje u nazočnosti brojnih mještana i hodočasnika iz drugih župa, predvodio je fra Josip Grgić župnik iz Čiste Velike.
U koncelebraciji su sudjelovali fra Marko Nimac, fra Božo Mandarić, fra Petar Teskera, fra Mirko Klarić i fra Božo Čurčija.
Slavlje je započelo svečanom procesijom u kojoj su vjernici obučeni u narodne nošnje nosili kip Velike Gospe.
Pjevanje na središnjem slavlju animirao je veliki mješoviti župni zbor, koji su predivno pjevali pučku misu na starodrevni način, pod ravnanjem časne sestre Ljiljane Radaš.
-Draga braćo i sestre moramo se promijeniti i štovati našu Blaženu Djevicu Mariju, vršiti ispovijedi i čista srca krenuti božjim putem.
Gledajte koliko nam je dobar otac nebeski, jer nas je darovao da se zovemo i jesmo djeca božja.
Na njegovu smo sliku stvoreni, njegovom riječju preporođeni i uzvišeni. Danas na svetkovinu drage Gospe, rajske djeve kraljice Hrvata, možemo uputiti svoje molitve i blagoslov za našu dragu domovinu Hrvatsku.
Čudotvorna Gospe čuvaj našu domovinu Hrvatsku natopljena krvlju mučenika, izliječi svaku našu ranu, budi naša utjeha i nada -rekao je na kraju fra Josip Grgić.
Župna crkva Uznesenja Marijina u Stankovcima izgrađena je uz pomoć Zakladnog fonda 1885.g. na mjestu stare koja je porušena.Crkva je posvećena 1906.g.Danas župu čine sela:Stankovci,Budak,Crljenik, Velim Bila Vlaka i Putičanje.
Na završetku misnog slavlja župnik fra Marko Nimac zahvalio se braći svećenicima, crkvenom zboru i svim vjernicima koji su sudjelovali u proslavi nebeske zaštitnice župe Stankovci, Velike Gospe.
Nakon završetka misnog slavlja ,cijeli vjernički puk iz duše je zapjevao himnu svoj zaštitnici „Zdravo Djevo kraljice Hrvata“ . Tekst i foto:Marko Ledenko-Mane
Pročitano 5219 puta

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.