Subota, 27 Studeni 2021 11:33

Priopćilo Ministarstvo zdravstva: Stariji građani moraju imati mogućnost cijepljenja protiv covida-19 u ordinaciji izabranog liječnika

"S obzirom na dolazeći hladni period i sve češće dojave naših starijih građana o nemogućnosti cijepljenja u ordinacijama, izabrani doktori obiteljske medicine upućeni su da starije osobe ne šalju na izdvojene cjepne punktove već da se organizira cijepljenje u ordinacijama izabranih liječnika obiteljske medicine i u prostorima domova zdravlja", ističu iz Ministarstva zdravstva.

Navode kako je analizom podataka prikupljenih od patronažne djelatnosti domova zdravlja o provedenom cijepljenju protiv bolesti covid-19 osoba starijih od 65 godina, razvidno da se najveći dio te populacije inače cijepi na izdvojenim cjepnim punktovima, zatim u ordinaciji liječnika obiteljske medicine, te razumljivo najmanji udio odnosi se na cijepljenje u kući pacijenta. "No, s obzirom na zimske uvjete s niskim temperaturama, starijim građanima nužno je olakšati mogućnost cijepljenja", poručuju iz Ministarstva zdravstva. Neophodno je uložiti dodatni napor za dobrobit starijih građana Svjesni su, kažu, velikog opsega posla u ordinaciji, koji je uz redovit rad dodatno opterećen provođenjem mjera i aktivnosti vezano uz epidemiju, ali neophodno je uložiti dodatni napor za dobrobit starijih građana kroz prilagodbu tjedne organizacije rada, uz naručivanje na cijepljenje u uvjetima ordinacije. U tom smislu, od ravnatelja domova zdravlja očekuju organizacijske iskorake u cilju olakšanja provedbe cijepljenja naših starijih sugrađana. Slijedom navedenog te radi bolje dostupnosti, u Ministarstvu zdravstva potiču i organizaciju cijepljenja u okviru prostora domova zdravlja i skupnih praksi, koje su opravdale stimulaciju HZZO-a za takav oblik rada, a naročito u provođenju ovakvih organiziranih akcija cijepljenja. Uvažavajući sve dosadašnje napore, Ministarstvo zdravstva zahvaljuje se svim zdravstvenim radnicima, posebice obiteljskim liječnicima i njihovim sestrama na kontinuiranoj skrbi za zdravlje građana u cijelo vrijeme epidemije. Također zahvaljuje na njihovom velikom doprinosu procijepljenosti građana, kao i na provođenju svih drugih mjera za suzbijanje širenja koronavirusa.

Pročitano 1933 puta

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.