Petak, 24 Srpanj 2020 22:00

Pokrenut Hrvatski „Corona region tracker“ koji će pomoći u planiranju odmora svim gostima koji dolaze u Hrvatsku

Hrvatska udruga turizma pokrenula je web stranicu www.croatiacovid19.info s ciljem pravodobnog i točnog informiranja javnosti o broju slučajeva COVID-19 u hrvatskim regijama.

Na karti Hrvatska je podijeljena na četiri regije: Sjeverna obala (Istra i Kvarner); Južna obala (Dalmacija); Središnja Hrvatska (Zagreb i okolica) i Istočna Hrvatska. – piše portal HR Turizam

“Nadamo se kako će ovaj corona region tracker pomoći u planiranju odmora svim gostima koji dolaze u Hrvatsku” ističu iz HUT-a.

Glavna priča je kako privatni sektor nije više mogao čekati, u ovom slučaju HUT, te reagirao i napravio sam platformu, koju je trebala napraviti država.

Nažalost da je javni sustav, prvenstveno MINT i HTZ u suradnji s HZJZ-om, epidemiološki mapirao i pojedinačno postavio istu platformu za svaku županiju, pogotovo zbog turizma od kojeg nam ovisi 20% BDP-a, imali bi puno pozitivniju sliku Hrvatske kao sigurne turističke destinacije. I sigurno bi se izbjegnula situacija koju sada imamo s Nizozemskom.

Zanimljivo, upravo diplomacijom naše Vlade, Slovenija je krenula epidemiološki mapirati i pojedinačno gledati svaku hrvatsku županiju, što je za naš turizam bila odlična vijest. Jer da je bilo suprotno zbog epidemiološke situacije već bi cijela Hrvatska bila u crvenoj listi. I to treba javno pohvaliti.

Umjesto da snažno reagiramo, podignemo tužbu, tražimo demanti itd… prema njemačkoj televiziji RTL koji su objavili prošlogodišnje tj. stare snimke s Zrća, inputirajući kako se u Novalji za vrijeme covida19 navodno skandaloznog partijanja, mi šutimo, a tko zna koliko turista otkazuje rezervacije. 

Ne treba biti previše pametan da svaka negativna vijest u ovoj situaciji, isti dan blokira nove rezervacije.

Kako je nedavno istaknuo Nedo Pinezić: “Hrvatska je „trn u oku“ zbog svoje visoke privlačnosti i dobe pristupačnosti individualnim gostima. Od tuda i organizirane „medijske hajke“ prema našoj zemlji. U poziciji smo da se branimo, ali to radimo dosta nevješto.” Jednostavno izgubili smo se u ovoj kriznoj situaciji, i to si sami sebi moramo priznati, kako bi sutra mogli bolje reagirati.

Bravo za HUT, no šteta što sustav nije sam puno prije reagirao, pogotovo na valu diplomatskog uspjeha u kontekstu Slovenije. Komunikacija i proaktivnost je uvijek, a kamoli u kriznim situacijama izuzetno važna, dapače, kao što vidimo na primjeru Nizozemska, i ključna.
Izvor: HR Turizam

Više informacija

Pročitano 2412 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 24 Srpanj 2020 22:02

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.