Subota, 19 Ožujak 2016 11:25

Osnovcima iz Područne škole u Vukšiću HEP poklonio dva računala.

Učenici Područne škole Petar Zoranić u Vukšiću zajedno s učiteljicom Anom Baradić poslali su svoj video uradak na nagradni natječaj HEP-a i Narodnog radija "Za naše male genijalce" najljepše objasnili zašto su im potrebna nova računala i na njihovu veliku radost dobili su dva nova kompjutera.

Hrvatska elektroprivreda je u suradnji s Narodnim radijem pokrenula nacionalnu akciju „Za naše male genijalce" 2015. godine, s namjerom osiguravanja boljih uvjeta informatičkog obrazovanja za što više učenika te senzibiliziranje javnost o stanju informatičke opreme u hrvatskim školama.

DSC07536.JPG

HEP je zbog toga akcijom „Za naše male genijalce" donirao računalnu oprema prije svega onim školama koje nemaju niti jedno računalo, imaju velik broj učenika po računalu ili se većinom nalaze na područjima od posebne državne skrbi Republike Hrvatske. Kao finalisti, odabrano je devet osnovnih škola koje su se suočile s problemom opremljenosti neodgovarajućim računalima ili nedostatnim brojem računala u odnosu na broj učenika u školi. Računala je u ime HEP-a uručio Ozren Nadoveza direktor Elektre Šibenik.

Za ovaj natječaj čuli smo od udruge Ravni Kotari a izradi video uratka sudjelovali su djeca,ja kao učiteljica i jedan roditelj od učenika.Ova vrijedna donacija znači nam puno jer smo mala i nepoznata škola koja ima 30 djece.Pokazali smo da se sa velikim trudom i radom može sve postići a trebali ste vidjeti neizmjernu radost djece kada su čuli da smo dobili računala na natječaju-rekla je učiteljica Ana Baradić .

DSC07567.JPG

Tekst i foto : Marko Ledenko-Mane

Pročitano 3363 puta

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.