Utorak, 11 Siječanj 2022 10:16

Od danas nove, strože epidemiološke mjere stupile su na snagu

Od danas nove, strože epidemiološke mjere stupile su na snagu Unsplash

Nove, strože epidemiološke mjere stupile su na snagu u ponoć, kako bi se zaustavilo širenje zaraze koronavirusom. Dodatno se ograničavaju okupljanja. Poslodavci, kad god je moguće, trebaju organizirati "rad od kuće". Maske su obvezne na vjerskim obredima i kulturnim događajima. U radu ugostiteljskih objekata nema promjena, ali najavljuju se veće kontrole. Porast broja novozaraženih nastavljen je i ovaj tjedan.

"Problem je što se EU COVID potvrde temelje na PCR testu" - S medicinske strane brzi test u posljednjih godinu je dovoljan za potvrdu oboljenja i za stavljanje u izolaciju, kao i svih kontakata. Do sada je bilo potrebno potvrditi ga PCR-om više zbog administrativnih razloga, rekla je dr. Vesna Višekruna Vučina, dežurna epidemiologinja HZJZ-a.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak rekao je, gostujući u središnjem Dnevniku, da smo izravno sa silaznog kraka krivulje 4. vala u kojem je dominirala delta ušli u 5. val s omikron-varijantom. Dodao je i da ćemo posljedice velikog broja novooboljelih osjetiti za 10 do 14 dana. - Mi još uvijek nemamo apsolutnu dominaciju omikrona u svim dijelovima Hrvatske nego je to nepravilno raspoređeno, najviše u Zagrebu i okolnim županijama. Ali imamo istovremeno i nepridržavanje epidemioloških mjera, imamo necijepljeno stanovništvo i zbog toga nam se sada epidemiološka situacija pogoršava. Za sada te brojke još nisu tako dramatične, to je nekih 7000 prosjek zadnjih nekoliko dana, ali smo do 5. siječnja još uvijek imali pad i hospitalizacija i osoba na respiratoru i umrlih, kazao je Capak. 

Pročitano 2007 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 11 Siječanj 2022 16:51

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.