Četvrtak, 16 Lipanj 2016 19:57

Najboljima na državnim i međunarodnim natjecanjima u znanju dodijeljeni Oskari znanja

Predsjednik Hrvatske zajednice županija Pauk: Nastavite vrijedno učiti i ulagati u svoje znanje i obrazovanje jer je to vaše najveće bogatstvo koje vam nitko ne može oduzeti.

U Velikoj dvorani Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu državnim prvacima na natjecanjima u znanju i učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima uručeni su Oskari znanja. Skulpture ove simbolične, ali važne nagrade, koje su otišle u ruke 345 učenika i 220 mentora, svojim su kolegama izradili učenici Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec.

Hrvatska zajednica županija pomogla je održavanje dodjele Oskara znanja sa 75.000 kuna. Tako su odlučili svi župani na sjedinci Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija krajem travnja. U to je ime učenike i mentore na samoj svečanosti pozdravio i predsjednik Hrvatske zajednice županija i šibensko-kninski župan Goran Pauk, istaknuvši da trud i zalaganje uvijek treba istaknuti i nagraditi.

OZ_8.jpg

„Nagrada Oskar znanja zapravo je poruka da se rad i trud uvijek isplate jer postići zavidne rezultate nije moguće bez puno odricanja. Izvrsnost treba poticati, a svi župani složili su se da je ova dodjela izniman način da to na nacionalnoj razini i učinimo. Prioriteti svake županije svakako su obrazovanje i osiguravanje europskih obrazovnih standarda i jednakih mogućnosti školovanja za sve učenike. To se trudimo postići sufinanciranjem prijevoza i osiguravanjem uvjeta za one slabijeg socijalnog standarda. Vaše mišljenje je važno, zato županije potiču mlade da se uključe u donošenje odluka kroz savjete mladih.

Ulaže se u obnovu i izgradnju novih škola, stipendiraju se i deficitarna zanimanja kako bi se mladi vratili u svoju sredinu koja im ima što ponuditi. Nadam se da ni vi nećete zaboraviti odakle potječete", rekao je učenicima predsjednik Hrvatske zajednice županija Pauk i zaključio: „Neka vam Oskar znanja bude poticaj da i dalje nastavite vrijedno učiti i ulagati u svoje znanje i obrazovanje jer je to vaše najveće bogatstvo koje vam nitko ne može oduzeti."

Ove je godine na državnim natjecanjima i smotrama sudjelovalo gotovo 8.000 učenika osnovnih i srednjih škola pod budnim okom gotovo 3.000 učitelja i nastavnika mentora koji su ih pripremali i usmjeravali kako bi postigli vrhunske rezultate.
Uz Hrvatsku zajednicu županija, svečanu dodjelu Oskara znanja omogućili su Agencija za odgoj i obrazovanje te Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

Sutra će Oskare znanja primiti 150 najuspješnijih učenika i studenata glazbenih i plesnih škola i muzičkih akademija te njihova 83 mentora.

OZ_9.jpg

 

Pročitano 3293 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 16 Lipanj 2016 20:00

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.