Ponedjeljak, 13 Veljača 2017 13:58

Maškare preuzele vlast u Vukšiću

Vukšićke maškare nastavile su starodrevnu stoljetnu tradiciju svojih predaka i u nedjelju su u veseloj povorci, punoj raznoraznih maski prodefilirali Vukšićem. Sedmu godinu za redom, na ponos svih mještana, donose radost, smijeh veselje i tjeraju sve zle duhove iz ponositog Vukšića.

 

Program je započeo okupljanjem maškarske skupine ispred upravne zgrade nekadašnje poznate poljoprivredne zadruge Vukšić.

Potom je povorka krenula kroz mjesto, uz gromoglasnu glazbu na razglasu,policijskim kolima i sirenama, što je na poseban način davalo poseban štimung sveukupnom veselom ambijentu.

Maškare su bile odjevene raznolikom paletom maski i raznim likovima,na veliku radost djece i odraslih ljudi.

Stara vukšićka tradicija nalaže da se ide od vrata do vrata. Svaki domaćin kuće, maškare dariva sa domaćim vinom, pancetom, kobasicama, kolačima, kruhom ispod peke i naravno novčanim prilozima.

Najveća atrakcija maškara je kada did babu povali i iskaže joj veliku ljubav i požudu u poznim godinama, tada nastaje urnebesni smijeh i oduševljenje svih nazočnih mještana.

-Treba doživjeti i osjetiti sa kojom radosti, veseljem, ponosom, naši mještani nas dočekaju u svojim domovima i kako nas bogato darivaju. Cijelu godinu Vukšić živi za svoje maškare i od prošle godine uveli smo maskenbal koji je bio za pamćenje, a ove godine bit će još bolji, jer na maskenbal dolazi cijela benkovačka okolica - rekao je glasnogovornik maškara Šime Tadić-Grof

Vukšićke maškare posjetit će 26.veljače susjedna mjesta: Bulić, Bilu Vlaku, Lepure, Lišane i maškarsko ludilo potrajat će sve do pokladnog utorka, 28.veljače, kada će se presuditi Krnji za sva njegova loša djela i održat će se veliki maskenbal ispred zgrade bivše poljoprivredne zadruge Vukšić.

Generalni sponzor maskenbala je autoservis i vučna služba Ponoši iz Vukšića.

Tekst i foto : Marko Ledenko-Mane

Više informacija

  • Media: Photo
Pročitano 4364 puta

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.