Srijeda, 08 Studeni 2023 14:05

Hrvatska proglašena najpoželjnijom europskom destinacijom od strane čitatelja Wanderlusta

Hrvatska je dobila još jedno vrijedno priznanje u svijetu turizma, ovoga puta od čitatelja britanskog magazina Wanderlust, koji su je proglasili najpoželjnijom europskom destinacijom u okviru Wanderlust Reader Travel Awards natjecanja. Ovo priznanje dolazi nedugo nakon što je Lonely Planet uvrstio Hrvatsku među top 10 zemalja za posjetiti u nadolazećoj godini.

Direktor Hrvatske turističke zajednice, Kristjan Staničić, istaknuo je kako je Hrvatska prestigla renomirane svjetske destinacije poput Španjolske, Italije, Grčke i Francuske, što predstavlja izniman uspjeh i potvrđuje status hrvatskog turizma na globalnoj razini. Wanderlustova priznanja dodjeljuju se najpoželjnijim destinacijama, turoperatorima i zrakoplovnim prijevoznicima iz cijelog svijeta, a Staničić je naglasio da kontinuirano prisustvo Hrvatske u takvim proglašenjima svjedoči o njezinom ugledu.

Wanderlust je Hrvatsku opisao kao dragulj Jadrana, ističući njezine otočne krajolike, kulturnu baštinu i povijesni grad Dubrovnik, koji je prethodne godine osvojio titulu za najpoželjniji europski grad.

Ministrica turizma i sporta, Nikolina Brnjac, istaknula je da nagrada ima posebnu vrijednost jer ju biraju čitatelji magazina, koji su ujedno i gosti Hrvatske, te je ovo priznanje još jedna potvrda kvalitete hrvatske turističke ponude.

Proglašenje rezultata odvijalo se u prestižnom Britanskom muzeju u Londonu, u sklopu World Travel Marketa, jednog od najvećih turističkih sajmova na svijetu.

Izvor: HRT

Pročitano 722 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 08 Studeni 2023 14:09

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.