Subota, 21 Studeni 2020 12:17

Glas poduzetnika predlaže smanjenje lokalnih nameta

Glas poduzetnika smatra da lokalne i regionalne samouprave u aktualnoj situaciji trebaju smanjiti ili ukinuti namete poduzetnicima i obrtnicima koji pokušavaju zadržati radnike.

Mikro, mali i srednji poduzetnici stup su hrvatskog gospodarstva, a danas trebaju pomoć, navodi se u priopćenju Udruge i njezinu pismu lokalnim upravama, objavio je tportal.

Udruga iznosi nekoliko prijedloga za koje smatra da bi pomogli poduzetnicima koji pokušavaju spasiti poslovanje i zadržati zaposlene. To su ukidanje mnogobrojnih parafiskalnih nameta i poreza na potrošnju te smanjenje iznosa spomeničke rente.

Predlaže i smanjenje prireza, ukidanje plaćanja komunalne naknade te oslobađanje poduzetnika i obrtnika od plaćanja najamnine za gradske i općinske nekretnine.

UGP se zalaže i za oslobađanje poduzetnika i obrtnika od plaćanja najma javnih površina.Predsjednik Glasa poduzetnika Hrvoje Bujas očekuje od gradonačelnika i načelnika da shvate u kojim su problemima mikro i mali poduzetnici i obrtnici, koji u velikoj mjeri pune lokalne proračune.

"Tražimo da se napokon pokrenu adekvatne reforme te da se smanji ili ukine većinu nameta, kao što su spomenička renta, komunalne naknade, prirezi, porez na potrošnju i sl. Apeliramo na gradonačelnike i načelnike da daju svojim lokalnim poduzetnicima priliku da dišu, a Udruga Glas poduzetnika će pomno pratiti sve njihove poteze", istaknuo je Bujas.

Glas poduzetnika ističe da je pet gradova i općina provelo njegove prijedloge i da su se rješenja koja predlaže pokazala vrlo uspješnima.

Izvor: T-portal

Više informacija

  • Foto izvor: Pixabay
Pročitano 1652 puta

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.