Četvrtak, 23 Studeni 2023 16:15

Donesena odluka o osnivanju zračne luke Pokrovnik

Zastupnik Hrvoje Zekanović izrazio je zadovoljstvo i zahvalnost povodom nedavne odluke Hrvatske Vlade o odobravanju osnivanja društva s ograničenom odgovornošću za novu zračnu luku u Šibensko-kninskoj županiji. Ovaj značajan korak predstavlja ostvarenje dugogodišnjeg sna i početak nove ere za županiju, omogućujući razvoj turizma i gospodarstva kroz međunarodnu zračnu luku smještenu u gradu Drnišu, točnije u naselju Pokrovnik.

Zastupnik Zekanović posebno je naglasio kako ovaj povijesni trenutak otvara nove mogućnosti za Šibenik, Drniš i cijelu županiju, pružajući prilike za bolje povezivanje, privlačenje investitora i stvaranje radnih mjesta. Lokacija zračne luke, u blizini ključnih prometnih čvorišta kao što su autocesta A1, državna cesta D8 i željeznička pruga Split-Šibenik-Zadar, dodatno pojačava njen strateški značaj.

Zekanović je izrazio duboku zahvalnost Vladi Republike Hrvatske za njihovu kontinuiranu podršku i brigu o ravnomjernom razvoju svih dijelova zemlje. Naglasio je važnost ove odluke za razvoj turizma i prepoznavanje potencijala šibenske turističke regije.

U svojem zahvaljivanju, Zekanović je istaknuo važnu ulogu kolega zastupnika Brankice Juričev Martinčev, Josipa Begonje i Franka Vidovića, koji su podržali amandman na državni proračun te doprinijeli pokretanju ovog projekta. Također je zahvalio Vladi RH, Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, Šibensko-kninskoj županiji, Gradovima Šibeniku, Drnišu, Vodicama, Kninu i Skradinu te Razvojnoj agenciji Šibensko-kninske županije, naglašavajući kako su sva gradska vijeća navedenih gradova i Županijska skupština Šibensko-kninske županije odigrali ključnu ulogu u osnivanju društva za zračnu luku.

Zekanović je posebno istaknuo kako je ovo tek početak stvaranja i gradnje zračne luke na prostoru grada Drniša, odnosno naselja Pokrovnik, te kako se raduje budućim koracima u realizaciji ovog projekta.

Poslovni udjeli u budućoj zračnoj luci bit će raspoređeni na sljedeći način:

Republika Hrvatska: 55%
Šibensko-kninska županija: 20%
Grad Šibenik: 8%
Grad Vodice: 6%
Grad Drniš: 5%
Grad Knin: 4%
Grad Skradin: 2%

Pročitano 1187 puta

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.