Petak, 19 Lipanj 2020 11:21

Capak i njegova zamjenica nisu zaraženi

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za  javno zdravstvo Krunoslav Capak i njegova zamjenica nisu zaraženi koronavirusom, izvijestili su u petak iz HZJZ-a pojasnivši kako su svi sudionici konferencije za medije održane u ponedjeljak, uključujući i Capaka, završili u samoizolaciji.

Mjere samoizolacije određene su im nakon što je jedan sudionik konferencije o istraživanju utjecaja HPV-a na mlade koje je provodila Udruga CroMSIC razvio simptome zaraze. 

"U srijedu je došlo do saznanja da je jedna osoba koja je prisustvovala događaju dan nakon konferencije razvila simptome koronavirusa. Odmah je ustanovljen popis svih sudionika te ih je dežurna epidemiološka služba HZJZ-a kontaktirala i obavijestila o situaciji", poručuju iz HZJZ-a.

"Capak i njegova zamjenica Ivana Pavić Šimetin  jučer su testirani na koronavirus i nalaz je za oboje bio negativan, što znači da sve osobe s kojima su bili u kontaktu nisu u nikakvoj opasnosti. Prema važećim preporukama, ravnatelj HZJZ-a, njegova zamjenica i svi ostali sudionici konferencije slijedećih 14 dana morat će provesti u samoizolaciji", navodi se u priopćenju.

Naglašavaju kako su osim predstavnika medija, Udruge CroMSIC i domaćina, Capaka i njegove zamjenice, na konferenciji sudjelovali i pomoćnica ministra zdravstva Vera Katalinić Janković,  zamjenica pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba Mirela Šentija Knežević, predstojnik Klinike za Ženske bolesti i porodništvo KBC-a Sestre Milosrdnice Krunoslav Kuna i predsjednica Nacionalnog povjerenstva za djelatnost dentalne medicine Anka Jurišić Kvesić, koji su također u samoizolaciji. 

Događaj organiziran u skladu s mjerama zaštite

Ističu i kako je događaj organiziran u skladu sa svim propisanim mjerama zaštite od infekcije koronavirusom koje su trenutno na snazi u Hrvatskoj, a da je osoba koja ima sumnju na COVID-19 najvjerojatnije zaražena isključivo zato jer je bila slučajno u istoj prostoriji u krugu osoba koje nije niti poznavala.

"Zahvaljujući ranom prepoznavanju blažih simptoma i odgovornosti, odmah je zatraženo testiranje i pravovremeno su obaviješteni svi kontakti, a osoba je odgovorno postupila u interesu javnog zdravlja", navode iz Ministarstva zdravstva.

Poručuju i kako ovaj događaj jasno ukazuje da nema opuštanja, te da naš susjed, kolega, kuma, prijateljica ili dijete, uistinu može sasvim slučajno biti zaražen koronavirusom. 

(Hina) 

[yt_document url="https://arhiva.infovodice.com/images/Dokumenti/2020/o.pdf" width="600" height="600" responsive="yes" ]  

Više informacija

  • Foto izvor: Pixabay
Pročitano 3020 puta Poslijednja izmjena dana Subota, 20 Lipanj 2020 00:46

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.