Petak, 24 Siječanj 2014 09:44

Vodičko zaleđe postaje sve pristupačnije za bicikliste i pješake

kurtovacposlije
Završilo je uređenje poljskih i protupožarnih putova u neposrednom zaleđu Vodica koje su zajednički financirali Grad Vodice i Šibensko-kninska županija. Radi se o putovima na području Vrbice i Kurtovca gdje mnogi Vodičani imaju svoje vinograde i maslinike i do sada su do njih dolazili teško uništavajući svoja vozila.

Već nekoliko uzastopnih godina Grad Vodice ulaže u uređenje poljskih putova jer se tako smanjuje opasnost od požara, omogućuje vatroganim vozilima pristup, kao i vlasnicima polja, pa se tako ljudi polako vraćaju u svoja zapuštena polja i ponovno ih obrađuju.

To je samo jedan vid pomoći koje Grad Vodice pruža u svrhu poticanja obrtništva i poljoprivrede. Naime, od 2009. godine Grad subvencionira kamate na poljoprivredne kredite i do sada tri korisnika koriste ovu mogućnost, a ovogodišnjim su proračunom planirana sredstva u iznosu od gotovo pola milijuna kuna kojima će se u ovoj godini subvencionirati troškovi osnivanja Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, očuvanja tradicijskih i umjetničkih obrta te primjene energetske učinkovitosti u zgradarstvu.

Poticaji su to koji bi trebali doprinijeti novom zapošljavanju, ali i očuvanju kulturnog identiteta i prirodnih ljepota koji su značajni za daljnji razvoj Vodica kao izrazito turističkog grada.

Zbog svog smještaja u neposrednoj blizini sportsko-rekreacijskog centra, novouređeni putevi u Kurtovcu i Vrbicama mogu se ujedno koristiti za biciklističke i pješačke staze za brojne turiste privučene ljepotom suhozida i pitomošću vodičkih polja.

Ulaganjem, posredno se olakšao pristup vlasnicima obiteljskih gospodarstava i vatrogasnim vozilima u slučaju požara, a neposredno su stvoreni preduvjeti za produljenje turističke sezone stvaranjem novih kilometara turističko-rekreacijskih staza, obogaćivanje turističke ponude te preusmjeravanje boravka turista s obale na ruralni dio Vodica koji iz godine u godinu postaje sve zanimljiviji gostima željnih mirnog i aktivnog odmora u prirodi i zdravog života.

Izvor vijesti i foto: Grad Vodice

Ispod pogledajte kako su putevi u Kurtovcu izgledali prije i poslije uređenja

 {datsopic:5615}{datsopic:5613}{datsopic:5616}{datsopic:5614}

Pročitano 3686 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.