Četvrtak, 20 Prosinac 2018 21:52

Vodička tržnica izašla na naslovnici ugledne svjetske knjige o arhitekturi

I tri godine nakon izgradnje i otvorenja vodička tržnica plijeni pažnju svjetskih stručnjaka arhitekture. Svojim jedinstvenim dizajnom kojim se sjajno uklopila u okruženje te integrirajući potrebe stanovništva za svježim namirnicama i prostorom za druženje, ona je savršen primjer zrelog promišljanja i odličnog planiranja i dizajniranja.

Knjiga Contemporary Market Architecture planning and design (Suvremena arhitektura tržinica: planiranje i dizajn) autorskog dvojca Neila Tomlinsona, Valentia Alvareza Planasa, izašla u nakladi uglednog australskog izdavača Images publishing, bogato je ilustrirana, velikog formata i u tvrdom uvezu te je uvrštena na popis obavezne literature prestižnih svjetskih arhitektonskih sveučilišta.

kniga-2.jpg

Suvremene tržnice zahtijevaju dizajniranje koje će zadovoljiti nekoliko potreba modernog društva. One nisu samo mjesto prodaje svježe hrane. Ljudi vole kupovati na tržnici jer mogu opipati, pomirisati i probati ponuđene proizvode, mogu razgovarati sa samim proizvođačima hrane, izmijeniti iskustva, to je prostor susreta i druženja za domaćine i rado posjećivana turistička atrakcija, mjesto na kojem se upoznaje zajednica i kultura nekog grada. Ali, suvremena tržnica mora istovremeno zadovoljiti i visoke standarde sigurnosti i zdravstvene ispravnosti, poštujući prirodno okruženje. Vodička tržnica koju je dizajnirao splitski arhitekt Dinko Peračić, očito je ispunila sve tražene zahtjeve struke i kao primjer dobre prakse našla se u probranom društvu najboljih suvremenih tržnica svijeta: onih u Barceloni, Rotterdamu, Londonu, Istambulu, Madridu, Rimu, Malmeu, Budimpešti, Valenciji, Mexico Cityju , japanskog Koshija, Seattlea, Kopenhagena… I to ne samo u društvu, nego na naslovnici!

cma-knjiga.jpg

Pročitano 5079 puta

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.