Ponedjeljak, 20 Prosinac 2021 22:32

Donesena je četvrta izmjena plana Proračuna Grada Vodica za 2021. godinu

Četvrtom izmjenom plana Proračuna Grada Vodica za 2021. godinu, plan Proračuna se usklađuje sa procjenom realizacije rashodovne strane Proračuna do kraja ove godine.

Pročelnik Hrvoje Perica posebno je istaknuo četiri promjene:

-    Uskladili smo Ugovorenu planiranu realizaciju izgradnje prve faze sportske dvorane sa očekivanom dinamikom izvođenja građevinskih radova do kraja ove godine, do sada je situirano cca 4.600.000,00 kn sa PDV-om, a procjena je da ćemo do kraja godine realizirati maksimalno do 6.150.000,00 kn. 
-    Druga promjena je brisanje iz Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture uređenje zone Bambulovca, čiji su radovi prekinuti, pa smo ovom Izmjenom uređenje zone Bambulovca  prebacili na program Upravljanje pomorskim dobrom na području Grada. 
-    Treća bitna izmjena  je da smo dobili 500 tisuća kuna iz državnog proračuna za uređenje matičnog vrtića, sukladno tome smo morali dodati i svojih 400 tisuća kuna vlastitih sredstava. Ugovor je potpisan i realizacija će uskoro krenuti. 
-    Četvrta stavka je usklađenje potreba Zajednice sportova za dodatnih 120 tisuća kuna koje bi se isplatile NK Vodice, kazao je pročelnik Hrvoje Perica.

Raspravu je otvorio vijećnik Marko Udovičić (SDP) koji je kazao da je njegovom poznaniku djelatnik NK Vodice nedavno rekao da nova većina u vijeću ne prihvaća rad kluba i da bi se moglo dogoditi da uz njihove odluke prestane djelovati – Ako je to službeni stav NK Vodice, onda je to tragedija, politici nije mjesto u sportu.

-    Što se tiče današnje izmjene podržat ćemo je jer ne želim da rad kluba bude ugrožen. Dapače, osobno ću se potruditi da dobro ispratim na što se novci troše. Nadam se da nijedno dijete neće plaćati opremu te da će imati osiguran put na utakmice, kazao je vijećnik Udovičić.

Vijećnica Meri BandlValeš (LNM) kazala je da je praksa pokazala da su gradski vijećnici bili za to da se klubovima i udrugama i pomoć za socijalnu skrb te da stranačka tu boja nije bitna. 

-    Činjenica je da NK Vodice svake godine nedostaje 120 tisuća kuna. S obzirom da se zna koliko ide na utakmice, suce i ostalo, može se predvidjeti takav trošak. Klub očito ima potrebu za većim financiranjem od Grada nego što je. Smatram da klubovi kao je MNK Heroji i ostali koji su ostvarili izuzetne uspjehe i trebaju biti nagrađeni. Predlažem da napravimo tematsku sjednicu vezano za sport i takve stvari rasprave. Sportski klubovi imaju problem i s njima trebamo biti upoznati, kazala je vijećnica BandlValeš.

Vijećnik i predsjednik NK Vodice Marin Mikšić kazao je da se zgraža ukoliko je bilo takvih izjava. 
-    Kad kasni naknada krenu svakakve špekulacije. Tri godine se klub takmiči u ozbiljnoj ligi i trebalo bi građanima objasniti što znači objekt Račice, organizirani klub, kako se on financira i koji su sve njegovi rashodi.Nismo svake godine tražili dodatna sredstva, već su to sredstva koja se odobravaju na temelju prijedloga. Ukoliko klub opstane u 3. HNL ova se sredstva potom uplaćuju na kraju sezone. Iako, trebala bi biti još u srpnju kako bi se klub bolje pripremio, naveo je vijećnik Mikšić.

Kazao je da se rad kluba ne može usporediti s onim prije sudjelovanja u 3. HNL Jug i cijelom stručnom postavom koju treba platiti te naveo sve nužne stavke s troškovnika koje su transparentno prikazane na internetu. 

-    U Hrvatskoj je registrirano 1 277 klubova, a ovaj klub smo mi svi zajedno, ovaj grad, vijeće i sponzori doveli među 60 klubova u državi. Moramo kadriratistarije igrače koji su nekad igrali prvu hrvatsku nogometnu ligu ili Ligu prvaka te im sve treba platiti. 500 tisuća kuna ide na 20 igrača, ispod toga ne može se proći, naglasio je vijećnik Mikšić.

Nakon rasprave koju možete pogledati u video zapisu, vijećnici su se dogovorili da će u narednoj godini napraviti tematsku sjednicu sa svim sportskim klubovima. 
 

https://www.facebook.com/infovd/videos/3010296639185426/

https://www.facebook.com/infovd/videos/1356108264806848/

Pročitano 1968 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 21 Prosinac 2021 13:26

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.