Utorak, 13 Travanj 2010 23:10

Spomen križ za Gabrijela

 Kriz_za_GabruU subotu je na Kornatima nastao treći spomen križ na mjestu pogibije Gabrijela Skočića. Zidali su ga, pod budnim okom desetak graditelja suhozida Udruge Suhozid iz Kolana na otoku Pagu, članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vodice i 98 sudionika ove nesvakidašnje akcije, članova vodičkih gradskih udruga, volontera koji su željeli dati svoj mali obol obilježavanju ove tragedije i odati počast mladim junacima.
Šaroliko društvo, svih dobnih skupina, jedni koji  su se na kobnom mjestu našli prvi puta, tek sad suočeni sa surovim krajobrazom, i drugi koji su ga već doživjeli, svi su bili vidno potreseni nemilosrdnom stvarnošću.
  Odmah po dolasku na mjesto gradnje održana je molitva, autor spomenika, arhitekt Nikola Bašić rekao je nekoliko uvodnih riječi, a zatim su paški graditelji dali upute o gradnji. Zajedničkim snagama; vičniji gradnji slagali su zid, drugi su vadili i donosili kamenje za gradnju, svi kao jedno biće, ujedinjeni u nejasnom osjećaju boli i ponosa, zgotovili su monumentalni križ već nešto iza 14 sati.
Na Kornatu sad stoje tri spomen križa, posvećena Karlu, Marku i Gabrijelu, a već do kraja ovoga tjedna pridružit će im se još tri. Planirano je da do kraja svibnja bude izgrađeno svih dvanaest križeva, a zatim će biti napravljen put i pristanište.
Pročitano 3367 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.