Utorak, 01 Travanj 2014 15:36

Selektivno sakupljanje otpada uskoro i u zaleđu Vodica

Nastavlja se uvođenje selektivnog sakupljanja otpada na području Grada Vodica u naseljima Čista Velika, Grabovci, Gaćelezi i Čista Mala. Za potrebe ovih naselja potpisan je još jedan ugovor s Fondom za zaštitu okoliša za nabavu dodatnih 250 kanti za selektivno prikupljanje otpada. Njihova ukupna nabavna vrijednost iznosi 23.450,00 kuna, a ovim ugovorom Fond se obavezuje sufinancirati njihovu kupnju s 80% iznosa, odnosno 18.760,00 kuna. Tvrtka Leć planira početi s podjelom besplatnih posuda u tim naseljima od ponedjeljka 31.ožujka 2014. godine.

Podsjetimo, prošlog je proljeća jedan dio stanovnika naselja Vodice dobio besplatno na korištenje zelene posude s narančastim poklopcem čime je omogućeno selektivno sakupljanje papirnatog i plastičnog korisnog otpada već u domaćinstvima. Kako se ovakav način provedbe ekološkog projekta Očuvaj Vodice pokazao idealnim za građane, budući da ih ne košta ništa, a njegovom provedbom smanjuju i količinu svog komunalnog otpada te pomažu očuvanju okoliša, dobra prihvaćenost i rezultati nakon manje od godine dana više su nego zadovoljavajući i bili su poticaj za daljnju nabavu kanti za preostali dio naselja Grada Vodica. Naime, u nešto manje od godine dana kako su u upotrebi dodatne posude za korisni otpad, prvi je puta, od osnivanja tvrtke Leć, izmjerena manja količina deponiranog otpada i to za 71,76 tona, a treba imati na umu da je Grad znatno porastao u odnosu na protekle godine, te da je ovog ljeta u Vodicama boravio i rekordan broj gostiju. Sada su i kućanstvima u preostalom dijelu Vodica koji nije bio obuhvaćen ovim projektom u prvoj fazi, dodijeljene posude za selektivno sakupljanje otpada. Slijedi dodjela domaćinstvima u zaleđu, a zatim i u Srimi. Građani pojedinih naselja će o svemu biti pravovremeno obaviješteni putem radio obavijesti, a svima će pri dodjeli posuda biti uručene i brošure s uputama o načinu korištenja te kalendar odvoza.
Već od ovoga ljeta selektivno sakupljanje otpada bit će moguće u svim kućanstvima Vodica, Srime i naselja u zaleđu i time će tvrtka Leć ispuniti sada već i zakonsku obvezu uvođenja odvojenog sakupljanja otpada.

Vijest prenesena sa službenih stranica Grada Vodice - www.grad-vodice.hr / Foto: Infovodice

Pročitano 2366 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.