Srijeda, 09 Prosinac 2015 13:31

Radno vrijeme ugostiteljskih objekata ostaje nepromijenjeno

Kako bi se uskladilo s novim Zakonom o ugostiteljskoj djelatnosti Gradsko vijeće Grada Vodica na svojoj 18. sjednici održanoj danas donijelo je Odluku o radnom vremenu u ugostiteljstvu.

- Grad Vodice odmah po donošenju tog zakona dao je na javni uvid i javnu raspravu građanima te mogućnost da se očituju. U zadanom roku udruženje obrtnika i dvoje građana se očitovalo a naknadno smo dobili mišljenje Vijeća turističke zajednice – kazala je gradonačelnica Branka Juričev Martinčev te naglasila kako je nakon dugih rasprava zaključeno da bi radno vrijeme trebalo ostati kao i do sada.

Tako će se radno vrijeme ugostiteljskih objekata u zatvorenim prostorima odrediti na sljedeći način:

Ugostiteljski objekti iz skupina »Hoteli«, »Kampovi« i »Ostali ugostiteljski objekti za smještaj« obvezno rade od 0.00 do 24.00 sata svaki dan.

Ostali ugostiteljski objekti mogu raditi:
- iz skupina »Restorani« i »Barovi« od 06.00 do 02.00 sata u periodu od blagdana Uskrsa do 31. listopada tekuće godine, a u periodu od 01. studenog do blagdana Uskrsa od 06.00 do 01.00 sat, osim petkom i subotom o 06.00 do 02.00 sata.
- iz skupine »Barovi« (noćni klub, noćni bar i disco club) koji ispunjavaju uvjete za rad noću od 21.00 do 5.00 sati,
- iz skupine catering objekti (pripremnica obroka-catering) od 06.00 do 02.00 sata,
- iz skupine „Restorani" i „Barovi" te „objekti jednostavnih usluga" na plažama od 06.00 do 24.00 sata,
- iz skupine »Objekti jednostavnih usluga« (objekt jednostavnih usluga u kiosku, objekt jednostavnih brzih usluga, objekt jednostavnih usluga u nepokretnom vozilu, objekt jednostavnih usluga u šatoru, objekt jednostavnih usluga na klupi, objekt jednostavnih usluga na kolicima) od 08.00 do 02.00 sata.

Upotreba elektroakustičkih i akustičkih uređaja te izvođenje glazbe dopuštena je do 1,30 sati odnosno za područje plaže od hotela „Kristina" do „Vile Marijane" u Vodicama, te prostora od autobusnog kolodvora u Vodicama do početka Srime, odnosno u zonama u kojima prevladavaju pretežito smještajni kapaciteti, upotreba elektroakustičkih i akustičkih uređaja na otvorenom prostoru (terasama) ugostiteljskih objekata dopuštena je do 24,00 sata.
Dopuštena razina buke u zatvorenim i otvorenim prostorima ugostiteljskih objekata ne smije prelaziti najviše dopuštene razine buke sukladno pozitivnim propisima.

Svi ugostiteljski objekti uoči blagdana Božića i Nove godine, te na dane tradicionalnih fešta i manifestacija koje organizira ili je pokrovitelj Grad, Turistička zajednica, ustanova ili udruga s područja Grada, mogu raditi bez ograničenja radnog vremena.

Osim ove odluke donesene su dvije novosti a to su da Grad Vodice od 01.01.2017. godine neće izdavati suglasnost za obavljanje djelatnosti za ugostiteljske objekte iz skupine „Objekti jednostavnih usluga" unutar građevinskog područja.

Druga novina se odnosi na to da, Gradonačelnik može po službenoj dužnosti, za ugostiteljske objekte odrediti za 2 sata raniji završetak radnog vremena na period od 30 dana ako se na temelju prijava turističke inspekcije, sanitarne inspekcije, policije ili sada po novom komunalnog redara utvrdi da su u periodu 60 dana učinili 2 ili više prekršaja prekoračenja dozvoljenog radnog vremena, prekoračenja dopuštenih granica buke ili remećenja javnog reda i mira.

Tijek rasprave po ovoj točci dnevnog reda pogledajte u video zapisu

Više informacija

  • Headline: Raspravljalo se i o buci te neprimjerenom izgledu štandova
  • Foto izvor: Arhiv Infovodice / Ilustracija
Pročitano 3358 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 09 Prosinac 2015 22:10

Video sadržaj

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.