Četvrtak, 09 Lipanj 2016 12:04

Radi uređenja cijelog obalnog pojasa ide se u novu izmjenu i dopunu Prostornog plana uređenja Grada Vodica

Grad Vodice je potpisao ugovor s tvrtkom Geoprojekt kojoj je povjeren posao izrade IV. izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Vodica. Ove su izmjene potrebne radi usklađenja sa novim zakonskim propisima, ali i kako bi se revidirala neka postojeća stanja u prostoru koja ne zadovoljavaju potrebe grada za daljnjim planiranim gospodarskim razvitkom.

U većini se slučajeva radi o trenutno nedovoljno iskorištenim objektima ili o prenamjeni takvih objekata koji se nalaze u zoni obalnog pojasa, odnosno o izmjeni namjena samoga akvatorija.

U izmjene PP uključen je obalni pojas od Villa Matilde do prostorija Jedriličarskog kluba Tijat kako bi se do kraja mogao realizirati gradski projekt uređenja plaže Male Vruje te uređenje rta Punta, kao i uređenje otoka Prvića.

Zapravo, ovim bi se izmjenama trebalo omogućiti novo uređenje cijelog obalnog pojasa od Srime do Tribunja i otoka Prvića. Naravno, izmjenama se reguliraju uvjeti i za linijski brodski promet, prostor glavne gradske rive te se određuje prostor za uzgoj marikultura u akvatoriju cijeloga Grada.
Na kopnenom dijelu, izmjene se najvećim dijelom donose radi usklađenja sa županijskim Prostornim planom, odnosno radi građevina u funkciji obavljanja poljoprivrednih djelatnosti, problema zbrinjavanja otpada i zaštite šume na lokaciji Staze u vodičkom polju i sl..

Pročitano 3416 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 09 Lipanj 2016 12:07

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.