Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 934

Srijeda, 14 Siječanj 2015 10:12

Programom Reful do socijalnog uključivanja osobama s invaliditetom u društveni život Grada Vodica

Program Reful kojeg su zajednički osmislili Košarkaški klub invalida Vodice i HVIDR-a Vodice uz stručnu podršku Grada Vodica, prijavljen je ovoga ljeta, preko Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, na natječaj raspisan u okviru Operativnog programa „Razvoj ljudskih potencijala 2007. - 2013." Europskog socijalnog fonda.

Projektni je prijedlog, nakon provedenog postupka odabira, prihvaćen za financiranje jer ispunjava sve potrebne kriterije, a njegovom će se realizacijom omogućiti razvoj aktivnosti socijalnog uključivanja osoba s invaliditetom u društveni život Vodica. U prvom redu pomoći će članovima dviju udruga koje se bave problemima invalidnih osoba na području Grada Vodica - Košarkaškom klubu invalida i HVIDR- i.

Oni će, po završetku projekta, koristiti usvojena znanja i iskustva te ih prenositi na udruge koje nisu direktno bile obuhvaćene ovim projektom, a koje imaju pozitivan utjecaj na razvoj i provedbu aktivnosti kojima se poboljšava kvaliteta i uključivanje invalidnih osoba u svakodnevni društveni život. Projekt je vrijedan 200,000,00 kuna.

Konkretno, dobivena će sredstva biti utrošena za organizaciju košarkaškog turnira u kolicima, edukativnih radionica za članove ovih dvaju udruga o dobrom upravljanju udrugama i sastavljanu projekata za dobivanje sredstava iz europskih fondova te za informatičke tečajeve. Također, nabavit će se potrebna oprema za košarku u kolicima i četiri računala.

Projektom se nastoje ojačati kapaciteti udruga za provedbu aktivnosti socijalnog uključivanja osoba s invaliditetom u gradu Vodicama., potaknuti inkluzivni volonterizam kroz aktivnosti udruga te osigurati poboljšana vidljivosti rada udruge u gradu i županiji. Provođenjem programa Reful želi se informirati i senzibilizirati šira društvena zajednica za aktivnosti udruga koje se bave invalidnim osobama i potaknuti njezino uključivanje u rad tih udruga.
Projektom će upravljati jedna zaposlena invalidna osoba zadužena za njegovu provedbu čija će se plaća također isplatiti iz dobivenih sredstava.

Izvor: Grad Vodice

Pročitano 2671 puta

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.