Subota, 28 Siječanj 2012 00:52

Poklad teče ulicon 2012

senat

Naše Vodice su nadaleko poznate po svojim pokladnim svečanostima koje ove godine počinju u nedjeljno jutro 29-tog siječnja objavom pokladnih svečanosti kroz Grad a nakon toga na poljani u 15 sati poklade preuzimaju vlast u mjestu.

Iduće subote 04. veljače održat će se dječji pokladni ples u Hotelu Olympia, a sutradan u Kulturnom centru bit će pokladna večer uz projekciju video zapisa poklada u Vodicama proteklih 20 godina. Zadnje dvije nedjelje pokladnih svečanosti iz Doćina krenut će gradska, školska i vrtićka pokladna promenada, nakon koje će uslijediti čitanje optužnice Pokladu Jovanu.

Da bi to sve dobro funkcioniralo već godinama za to se brine Vodički pokladni senat. U starijim vremenima senat je brojio i tridesetak članova, pa je s time i organizacija bila lakša.

- Iako nas nije kao prije, dajemo sve od sebe da svi budu zadovoljni pokladnim svečanostima, a u tome nam financijski uvelike pomaže Grad Vodice i TZ Grada Vodica kazala nam je Edita Strikoman članica Vodičkog senata. Sastajemo se već od mjeseca studenog prošle godine, kod našeg domaćina Ivice Franin Pečarice, nastavlja Edita i svaki član senata ima svoje zaduženje tako da ćemo ove godine imati stvarno bogat program koji će trajati tri nedjelje.

Ovogodišnji Jovan bit će izrađen u radionici majstora Kreše Stojića koji maske za pokladne grupe uspješno izrađuje od kad se doselio u Vodice prije 15 godina. Gospođa Meri Ivas zadužena je da kostimi pokladnog senata izgledaju besprijekorno, a osoba zadužena za uspostavu kontakta sa vrtićkim, školskim i gradskim grupama je Katarina Babac-Skočić koja se žali na slabu zainteresiranost sudjelovanja gradskih pokladnih grupa vjerojatno zbog kriznih vremena.

Tko će biti ovogodišnji pokladni Jovan

A tko će ove godine biti najvećeg krivac za sva zla što su obilježila prošlu godinu, bilo na nacionalnoj, ili na lokalnoj razini nismo uspjeli saznati od Vodičke pokladne gradonačelnice Tatjane Roca koja tvrdi da će Pokladni Jovan kao i uvijek biti aktualan i originalan.
I na kraju ne smijemo zaboraviti spomenuti ostale članove senata koji svojom nesebičnim radom pridonose ostvarivanju ciljeva a to su: gosp. Frane, mladi gosp. Ante Strikoman i stari senator Ante Radin Mačukat u selu i šire poznat po nadimku Apaša

Pročitano 28364 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.