Četvrtak, 05 Srpanj 2012 09:32

Održano javno izlaganje Studije utjecaje na okoliš „Obilaznice Grada Vodica“

obilaznica slika
U utorak je u organizaciji Upravnog odjela za zaštitu okoliša i komunalne poslove Šibensko-kninske županije, u prostorijama Grada Vodica, održano javno izlaganje o Studiji utjecaja na okoliš „Obilaznice Grada Vodica". Javnom izlaganju uz nekoliko zainteresiranih građana prisustvovali su predstavnici nositelja zahvata Hrvatskih cesta d.o.o. Zagreb, predstavnici izrađivača Studije tvrtke ViaPlan d.o.o. Varaždin, predstavnici Upravnog odjela za zaštitu okoliša i komunalne poslove koji je sukladno Zaključku Ministarstva zaštite okoliša i prirode koordinator javne rasprave, te predstavnici Grada Vodica. Na početku Javnog izlaganja izrađivač Studije je upoznao prisutne o detaljima zahvata i mogućim utjecajima zahvata na okoliš.

 

Na početku trase obilaznica Vodica iz smjera Zadra spaja se na postojeću državnu cestu D8 prije poslovne zone „Vodice", prolazi sjeverno od građevinskih područja naselja, budućeg sportsko-rekreacijskog centra „Račice" i poslovne zone „Kuljače", te se na kraju trase ponovo veže na D8 u smjeru Splita. Ukupna duljina obilaznice je oko 5.1 km.

Po završetku prezentacije otvorena je rasprava u kojoj su prisutni iznijeli svoja stanovišta glede predmetnog zahvata.

Javna rasprava Studije utjecaja na okoliš „Obilaznice Grada Vodica" traje do 26. srpnja 2012. godine do kada se mišljenja, prijedlozi i primjedbe o Studiji mogu pismeno dostaviti Upravnom odjelu za zaštitu okoliša i komunalne poslove Šibensko-kninske županije, Trg Pavla Šubića I. br. 2, Šibenik.

Javni uvid u predmetnu Studiju se može za vrijeme trajanja javne rasprave izvršiti u prostorijama Grada Vodica, Ive Čače 8, Vodice i Grada Šibenika, Trg palih branitelja Domovinskog rata I, Šibenik, svakog radnog dana u uredovno radno vrijeme. Sažetak Studije je danom početka javne rasprave objavljen javnosti i zainteresiranoj javnosti na internetskim stranicama Ministarstva zaštite okoliša i prirode i Šibensko-kninske županije. Sve primjedbe s javne rasprave dostavit će se Povjerenstvu za procjene utjecaja zahvata na okoliš Studije o utjecaju na okoliš „Obilaznice Grada Vodica".

Izvor: Grad Vodice

Pročitano 3234 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.