Srijeda, 13 Rujan 2017 09:20

Održan radni sastanak: Druga faza izgradnje kanalizacijske mreže krajem 2018

Jučer je održan radni sastanak gradonačelnice Vodica dr. Nelke Tomić, njezina zamjenika Stipe Bosotina i pročelnika Upravnog odjela za komunalno-vodni sustav, zaštitu okoliša i graditeljstvo, Marka Lugovića s direktorom Vodovoda i odvodnje d.o.o. Šibenik Željkom Štrkaljem i ravnateljem Županijske uprave za ceste Šibensko-kninske županije Antom Paratom. Razgovaralo se o daljnjoj izgradnji kanalizacijske mreže u sklopu aglomeracije Vodice- Srima-Tribunj i otok Prvić koja se financira sredstvima Europske unije, a projekt vodi šibenski Vodovod i odvodnja.

 

Direktor Štrkalj izvijestio je Gradonačelnicu o trenutnom stanju projekta i stupnju pripremljenosti projektne aplikacije za drugu fazu izgradnje kanalizacijskog sustava aglomeracije Vodice-Srima-Tribunj i otoka Prvića. Naime, do konca listopada Hrvatskim bi vodama trebao biti predan zahtjev za financiranjem druge faze izgradnje kanalizacijske mreže u iznosu od oko 250 milijuna kuna, ali prije toga bilo je potrebno izraditi novelaciju studije isplativosti, elaborat zaštite okoliša ocjene o potrebi procjene utjecaja na okoliš te prethodnu ocjenu o prihvatljivosti zahvata za ekološku mrežu i ishodovati najmanje polovicu svih dozvola potrebnih za izgradnju navedene mreže.

Nakon predaje zahtjeva sa svom pripadajućom dokumentacijom, slijedi evaluacija nadzornih tijela Hrvatskih voda i Ministarstva zaštite okoliša, a ako sve bude u redu i dopuštenje za raspis natječaja za građenje. Bude li sve teklo po planu, izgradnja druge faze trebala bi početi krajem 2018. godine, budući da je vrijeme građenja ograničeno do 2023. godine i u tom se razdoblju planira izgraditi oko 70 km nove kanalizacijske mreže i oko 35 km nove vodovodne mreže, a radovi uključuju i rekonstrukciju, odnosno zamjenu dotrajale već postojeće vodovodne mreže.

Paralelno s izgradnjom odvodne i vodovodne mreže trebali bi biti izvedeni i radovi na rekonstrukciji svih županijskih cesta u tom koridoru, posebice Prve primorske čete prema Tribunju i glavne ceste kroz Srimu. Naime, na dionicama tih cesta predviđena je izgradnja pješačkih staza s rekonstrukcijom svih križanja. Osobito zahtjevni radovi planiraju se na raskrižju kod trgovine Angulja u Vodicama gdje se predviđa spuštanje ceste za više od pola metra, kako bi se smanjio nagib pristupa iz Ulice Ante Grgurev Kukure i, izgradnja kružnog toka. Trenutno su u tijeku poslovi rješavanja imovinsko-pravnih statusa svih čestica u tom obuhvatu.

Osim ovih radova, ŽUC Šibensko-kninske županije planira financirati rekonstrukciju nogostupa na županijskoj cesti kroz Čistu Veliku koja će stajati 200 000 kuna te izgradnju pješačke staze do podnožja brda Okit na kojem se nalazi Gospina crkva i župno svetište Majke Božje. Vodičke gradske službe, u suradnji s državnom i županijskom upravom za ceste, pripremaju projektnu dokumentaciju.

Više informacija

Pročitano 4621 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 13 Rujan 2017 09:27

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.