Ponedjeljak, 05 Prosinac 2011 15:05

Humanitarni koncert za nezbrinute majke s djecom

humkoncert
Ovo je vrijeme darivanja, ne možemo zaboraviti na najslabije i najranjivije u društvu; na majke i djecu. Vodeći se tom idejom jedna mlada vodička obitelj u suradnji sa Vodičkim žudijima i Kulturnim centrom Vodice željela je na neki način pomoći onima kojima je pomoć potrebna. Tako je i nastao ovaj koncert humanitarnog karaktera. Sav prihod namijenjen je za pomoć nezbrinutim majkama s djecom za koje se brine Udruga za promicanje dostojanstva ljudskog života i obrane nerođenog djeteta „Centar za nerođeni život - Betlehem" iz Karlovca koja djeluje pod okriljem katoličkih redovnika – otaca pavlina na čelu sa paterom Markom Glogovićem.

Udruga je građanska, nevladina i neprofitabilna, a njen cilj je prvenstveno spas nerođene djece od mogućeg pobačaja, te u tom smislu pomažu mnogim trudnicama, samohranim majkama, siromašnoj djeci i obiteljima s više djece. Udruga vrlo ozbiljno i predano radi te ostvaruje svoje ciljeve pokrećući različite molitvene zajednice, organizirajući savjetovanja za trudnice, seminare za izlječenje rana pobačaja, izdavačke aktivnosti, duhovne obnove, ali i pomažući različitim konkretnim akcijama kao npr. prikupljanje financijske pomoći, hrane, odjeće, higijenskih potrepština, opreme za bebe i sl. Snaga udruge počiva na mnogim volonterima koji svim srcem i radosno djeluju za život, u današnjim vremenima kada čovjek sve manje vrijedi. Vrlo dobro surađuju s mjerodavnim institucijama i sličnim udrugama i organizacijama, a njihov nesebičan rad podržava i Katolička crkva.

Udruga je u kolovozu 2009. godine pokrenula veliki projekt "Obitelj sv. Josipa", kuću pomoći za trudne djevojke i samohrane majke i djecu u Karlovcu. Na silnu radost, za osnivanje tog doma dobivena je na dar velika kuća s prostranim zemljištem, koju su detaljno uredili. U ovome trenutku, u kući živi petero majki, trudnica i petero male djece; kroz nju je prošlo tridesetak majki i još više dječice. Pomažu svima, bez obzira na sve ljudske obzire. Ovo je jedna od dvije takve majčinske kuće na terenu Karlovačke županije, jer su u kolovozu 2011. otvorili i drugu, u mjestu Lešće na Dobri, općina Generalski Stol, gdje su već smjestili pet majki i osmero dječice. Sada već razmišljaju o trećoj takvoj kući, a plan će realizirati kad prikupe dovoljno materijalnih sredstava. Vjeruju u Božju Providnost i dobrotu ljudi.

Specifičnost je majčinskih kuća u tome, što djevojke i djeca žive u potpunoj materijalnoj sigurnosti, kao u jednoj stvarnoj obitelji, u toplom domu i brizi mnogih dobrih ljudi. Vizija im je organizirati mrežu takvih kuća u cijeloj Hrvatskoj, gdje će angažirani laici i stručne osobe (medicinska sestra, psiholog, socijalni radnik) moći stvarno pomagati ženama, djevojkama i djeci u potrebi. Vodeći se kršćanskim i općeljudskim vrijednostima i idealima, žele pružiti toplu obiteljsku atmosferu i zajedništvo, razumijevanje i materijalno-duhovnu pomoć onima, koji su zbog različitih neprilika ostali bez obitelji, kuće, potpore, sredstava za život. Udruga, na veliku sreću i zadovoljstvo mnogih, godišnje spasi stotinjak dječice, koja se „nisu trebala roditi". To je upravo ono što žele svima objaviti: Niste sami, Otac nebeski uvijek ima rješenje!"

U ova teška vremena, koja često izazivaju stagnaciju volje za dobra djela, ovakva humanitarna stvar treba biti jedno svjetlo, koje će privući mnoge i mnogima pokazati da je uvijek dobro činiti dobro. Budimo svijetlo jedni drugima.

Pročitano 3225 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.