Petak, 26 Veljača 2016 10:58

Grad Vodice pomaže organizaciju najveće nacionalne kazališne amaterske smotre

Grad Vodice je potpisao ugovor o dodjeli financijske potpore Hrvatskom saboru kulture za organizaciju 56. festivala hrvatskih kazališnih amatera koji će se održavati u Vodicama od 27. do 29. svibnja.

 

Već treću godinu za redom Vodice su domaćin drugog dijela najveće nacionalne smotre kazališnih amaterskih predstava. Tijekom tri festivalska dana na sceni Kulturnog centra Vodice odigrat će se dvadesetak najboljih kazališnih uradaka dramskih amaterskih družina iz Hrvatske i tri najbolje dramske amaterske predstave iz okruženja u sklopu 12. međunarodnog festivala Jadran 2016.

Čast da nastupe na Festivalu dramski amateri dobivaju prolaskom stroge selekcije koju provode eminentni hrvatski kazalištarci. Samo najbolje predstave nastupaju na Festivalu i često je vrlo teško na kraju proglasiti najuspješnije.

Dramska amaterska družina Pučkog otvorenog učilišta Vodice ove se godine na selektiranje prijavila predstavom prema Williamsovom Tramvaju zvanom Žudnja čija je premijera održana prošle subote u Kulturnom centru Vodice. Sudeći po prepunoj dvorani i ovacijama publike, možemo se nadati da će upravo Vodičani predstavljati Šibensko-kninsku županiju na ovogodišnjoj smotri najboljih kazališnih amatera.

Glavni organizator ovog velikog događaja Hrvatski je sabor kulture uz suorganizaciju Pučkog otvorenog učilišta Vodice te uz izdašnu financijsku potporu Grada Vodica, Ministarstva kulture, Šibensko-kninske županije i vodičke Turističke zajednice.

Više informacija

  • Headline: Festival kazališnih amatera
  • Foto izvor: Arhiv Infovodice
Pročitano 2768 puta

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.