Ponedjeljak, 16 Veljača 2015 11:41

13. sjednica Gradskog vijeća: Grad Vodice dobiva svoj službeni glasnik

U ponedjeljak, 16. veljače 2015. godine, održana je 13. sjednica Gradskog vijeća Grada Vodica sa 13. točaka dnevnog reda.

Prva točka dnevnog reda odnosila se na izdavanje službenog glasnika Grada Vodica.
Grad Vodice do sada nije imao svoje službeno glasilo, već su se svi akti Grada Vodica za koje je postojala obveza objavljivanja, objavljivali u službenom vjesniku ŠK županije

Osnovni razlog objavljivanja općih i drugih akti Gradskog vijeća u službenom glasniku Grada Vodica a ne kao do sada u Županijskom službenom vjesniku su prije svega racionalnost, praktičnost i brže objavljivanje odluka – kazala je gradonačelnica Branka Juričev Martinčev

Naime, grad Vodice je za objavu akata u Službenom vjesniku ŠK županije u proteklom razdoblju trošio od 30.000,00 do 40.000,00 kn godišnje.
Procjena je da bi se izdavanjem vlastitog službenog glasila postigle značajne uštede u proračunu te da bi nakon usvajanja ove odluke godišnji troškovi za navedene potrebe iznosili maksimalno cca 5.000,00 kuna, s obzirom da bi se svi poslovi u vezi izdavanja službenog vjesnika obavljali u Gradskoj upravi Grada Vodica.
Osim financijskog aspekta koji nije zanemariv, objavljivanjem vlastitog službenog glasila Grad Vodice ne bi ovisio o datumu objave koji je do sada određivala Šibensko-kninska županija.

Također na istoj sjednici donesena je odluka o izradi III izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Vodica.

Osnovni razlog zašto se pristupilo izradi izmjena i dopuna Plana je omogućavanje djelomične promjene namjene površina u zoni sporta i rekreacije (SRC Račiće) u svrhu dobivanja lokacijske dozvole za izgradnju Regionalnog posjetiteljskog centra - infrastrukturnog objekta Ministarstva turizma za Šibensko-kninsku županiju, te nogometnog stadiona (dovršenja izgradnje).

Spomenimo na kraju kako će ova 13. sjednica GV biti zapamćena po jednom zanimljivom detalju. Naime, po prvi puta u povijesti održavanja sjednica gradskog vijeća sve točke dnevnog reda donesene su jednoglasno.

Pročitano 3452 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 16 Veljača 2015 15:13

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.