Srijeda, 27 Veljača 2019 10:19

Vlasnik (38) tvrtke iz Vodica iskoristio manjkavosti sustava Jadranske banke te je oštetio za 85 tisuća kuna

U Odjelu gospodarskog kriminaliteta, Službe kriminalističke policije, je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom osumnjičenim za prijevaru u gospodarskom poslovanju na štetu banke sa sjedištem u Šibeniku, za koje kazneno djelo je osumnjičena i njegova tvrtka iz Vodica.

Osumnjičeni je, kao vlasnik i odgovorna osoba tvrtke iz Vodica, s ciljem da sebi, odnosno svojoj tvrtki, pribavi protupravnu imovinsku korist, 17.veljače 2017.g. otvorio transakcijski račun na ime te tvrtke u oštećenoj banci, kada je zatražio u ime i za tvrtku izdavanje business maestro chip kartice, kao i kartice za prijavu na internet bankarstvo, nakon čega je 4. i 5 travnja 2017.g., u vremenu kad banka ne provodi transakcije po računu zbog nepostojanja on-line sustava pa se transakcije knjiže nekoliko dana kasnije od stvarne transakcije, u petnaest navrata podigao gotovinu na bankomatima i gotovinu na eftpos terminalima poštanskih ureda, te zadavao naloge u aplikaciji mobilnog bankarstva, a da za navedene transakcije nije imao pokrića, tj. novčanih sredstava na računu svoje tvrtke. Na opisani način osumnjičeni je protupravno prisvojio novčani iznos od najmanje utvrđenih 85.000,00 kuna, za koji iznos je oštetio banku sa sjedištem u Šibeniku.

Ovim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je tvrtka iz Vodica ovim kaznenim djelom, počinjenim od strane osumnjičenog, za sebe pribavila nepripadnu imovinsku korist u sveukupnom iznosu od 85.000,00 kn, te je s tog osnova odgovorna za isto kazneno djelo sukladno Zakonu o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela.

Protiv osumnjičenog i tvrtke je podnijeto posebno izviješće, kao dopuna ranije podnijetoj kaznenoj prijavi.

 

Pročitano 4435 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 13 Ožujak 2019 10:47

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.