Ponedjeljak, 26 Veljača 2018 10:33

Unatoč opetovanim upozorenjima šibenske policije, svakog vikenda bilježi se značajan broj težih prometnih prekršaja

Unatoč opetovanim upozorenjima šibenske policije, svakog vikenda bilježi se značajan broj težih prometnih prekršaja, posebno u odnosu na vožnju pod utjecajem alkohola ili droga. Tako je policija tijekom vikend provedene akcije kontrolirala 334 vozila, kojom prilikom je utvrđeno 169 prekršaj, od kojih 31 prekršaja nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, 30 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 9 prekršaja zbog nepodvrgavanja preliminarnom ispitivanju prisutnosti droga i 1 alkohola u organizmu, 26 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa 6 prekršaja korištenja mobitela za vrijeme vožnje. Ovom prilikom je utvrđeno još 12 prekršaja iz prometa i 54 ostalih prekršaja.

Tijekom ove akcije, 23. veljače oko 23,10 sati u Vodicama je 47-godišnjak zatečen da pod utjecajem alkohola upravlja osobnim automobilom Renault Clio, splitskih registracijskih oznaka, kojom prilikom mu je izmjerena koncentracija od 1,80 g/kg alkohola u organizmu. Vozač je zadržan u posebnim prostorijama policije do otriježnjena, a protiv njega je podnijet Optužni prijedlog.

Osim akcije u dane vikenda, i u noći 24./25. veljače u vremenu od 22 do 5 sati, na našem području je intenzivirana ciljana akcija usmjerena direktno na kontrolu alkoholiziranosti vozača i na kontrolu mladih vozača. U to vrijeme je, od ukupnog broja kontroliranih vozila tijekom vikend akcije, kontrolirano 145 vozila, kada je, između ostalih još 27 prometnih prekršaja, utvrđeno čak 22 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, od koji su 4 mlada vozača zatečena da u alkoholiziranom stanju upravljaju vozilom.

Policija i dalje upozorava da poštuju odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama, čime značajno doprinose osobnoj sigurnosti, kao i sigurnosti svih drugih sudionika u prometu.

Pročitano 2663 puta

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.