Ponedjeljak, 27 Srpanj 2020 11:59

U Vodicama kazneno prijavljeni 24-godišnjak i 53-godišnjak zbog posjedovanja droge i oružja

U Policijskoj postaji Vodice je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom osumnjičenim za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama i nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari i nad 53-godišnjakom osumnjičenim za nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. 

Postupajući po ranije prikupljenim saznanjima, po nalogu Županijskog suda u Šibeniku, 24. srpnja u Vodicama je pretražena obiteljska kuća koju koristi osumnjičeni 24-godišnjak, gdje je pronađeno i od njega oduzeto ukupno 62,6 grama bruto težine zelene biljne materije karakteristične za drogu marihuana, tri puščana metka kalibra 20 mm, dva puščana metka kalibra 7,62 mm i 5,9 grama bruto težine puščanog baruta, Ovom prilikom je u Tribunju pretražena poljska kućica i okolno zemljište, gdje je pronađeno i od osumnjičenog oduzeto trinaest biljki karakterističnog izgleda za biljke tipa cannabis sative visine od 12 do 215 centimetara.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni 24-godišnjaka pronađenu i oduzetu drogu proizveo radi daljnje neovlaštene prodaje. 
Tijekom ovog postupanja pri pretrazi obiteljske kuće u Vodicama je pronađeno i od osumnjičenog 53-godišnjaka oduzeto 74 komada puščanog streljiva 7,62 mm, koje je osumnjičeni neovlašteno nabavio i posjedovao.
Nakon kriminalističkog istraživanje osumnjičeni 24-godišnjak je uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske, dok je protiv osumnjičenog 53-godišnjaka kaznena prijava podnijeta istom Državnom odvjetništvu redovnim putem. 

Više informacija

  • Foto izvor: Pixabay
Pročitano 3760 puta

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.