Petak, 24 Travanj 2015 12:23

Prilikom pretrage obiteljske kuće u Vodicama policija pronašla veću količinu naoružanja

Na danas održanoj konferenciji za medije povodom dovršenih kriminalističkih istraživanja na okolnosti nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari, na kojoj su osim, Ivice Kostanića, načelnika Policijske uprave, bili nazočni i Sandro Santini, zamjenik načelnika Policijske uprave i Zdravko Sedlara, voditelja Službe kriminalističke policije, načelnik Kostanić je naveo da su tijekom travnja u Policijskoj upravi provedena dva odvojena kriminalistička istraživanja tijekom kojih je kod osumnjičenih pronađena i oduzeta znatna količina oružja i eksplozivnih tvari, koje su neovlašteno posjedovali.

U Službi kriminalističke policije, Odjelu organiziranog kriminaliteta je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom osumnjičenim za nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Temeljem ranije prikupljenih operativnih saznanjima, po nalogu Županijskog suda u Šibeniku 17. travnja u Vodicama, prilikom pretrage obiteljske kuće, popratnih prostorija i osobnog vozila, osumnjičeni je policijskim službenicima iz popratnih prostorija dragovoljno izručio tri puške, osam pripadajućih spremnika i 590 komada raznog streljiva, a što sve je osumnjičeni neovlašteno posjedovao.
Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni na, za sada, točno neutvrđen način došao u posjed veće količine naoružanja, od čega je početkom prošle godine u dva navrata dvojici talijanskih državljana prodao jednu automatsku pušku, pištolj s prigušivačem i više spremnika sa streljivom.

Ovom prilikom od osumnjičenog je oduzeto i šest komada lovačkog oružja i 115 komada pripadajućeg streljiva koje je osumnjičeni legalno posjedovao.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv osumnjičenog je podnesena kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu.

oruzje_1.jpg

Osim toga, na ove okolnosti je dovršeno kriminalističko istraživanje i u Policijskoj postaji Šibenik nad 52-godišnjakom, koji je osumnjičen za isto kazneno djelo, odnosno nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Postupajući prema osumnjičenom po drugoj osnovi prikupljena su saznanja da osumnjičeni neovlašteno posjeduje oružje, temeljem čega je po nalogu Županijskog suda u Šibeniku, 22. travnja u Šibeniku pretražena obiteljska kuća osumnjičenog, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto šest pušaka, od kojih dvije zračne, tri pištolja, 44 komada ručnih bombi, po četiri tromblonske trenutne mine i protupješadijske, prigušivač za automatsku pušku, preko 4 000 komada raznog streljiva, dva osnovna punjenja za minobacač i 20 komada raznih okvira za streljivo, a što sve je osumnjičeni neovlašteno posjedovao.

Pronađeno oružje je pohranjeno u skladište policije do uništenja, a osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

 

Pročitano 3737 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 24 Travanj 2015 12:26

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.