Srijeda, 03 Siječanj 2018 09:44

Dovršeno kriminalističko istraživanje: 35. godišnji alkoholizirani Vodičanin zapalio kamion i ukrao još dva

U Policijskoj postaji Vodice je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom osumnjičenim za dvije teške krađe u pokušaju, dvije krađe i dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, a sve na štetu tvrtki sa sjedištem u Vodicama.

Osumnjičeni je u noći 31. prosinca prošle godine /1. siječnja u Vodicama na neograđenom zemljanom parkiralištu pokušao otuđiti dva teretna automobila MAN, šibenskih registracijskih oznaka, a potom je s tog mjesta otuđio dva teretna automobila MAN i TAM, šibenskih registracijskih oznaka. Otuđeni teretni automobil MAN je ostavio parkiranog u Vodicama nedaleko od mjesta izvršenja, a u teretnom automobilu TAM je 1. siječnja u 3,25 sati u Žaboriću po djelatnicima Postaje prometne policije zatečen da u alkoholiziranom stanju upravlja tim vozilom.

IMG_20180102_135257.jpg

Ovim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni tom prilikom pri pokušaju krađe teretnog automobila Mercedes, šibenskih registracijskih oznaka, razbio prozor s vozačeve strane kako bi ušao u unutrašnjost vozila, a nakon što pregledom nije pronašao ključeve vozila, u namjeri da vozilo stavio u pogon, isčupao je žice ispod upravljačke ploče i prespajanjem raznih žica pokušao upaliti vozilo, uslijed čega je zbog napona u žicama počele iskriti. Nakon što osumnjičeni na takav način nije uspio upaliti, napustio je vozilo, dok su žice u vozilu ostale pod naponom, a koje su pregrijavanjem i iskrenjem izazvale požar u kabini na tom vozilu. Tako nastali požar se kasnije proširio na cijelo vozilo, a potom i na susjedno priključno vozilo, čime je osumnjičeni izazvao opasnost za imovinu većeg opsega.

Protiv osumnjičenog je Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku podnijeta kaznena prijava, a protiv njega je podnijet i Optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Više informacija

  • Foto izvor: Infovodice
Pročitano 5472 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 03 Siječanj 2018 09:46

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.