Utorak, 09 Lipanj 2015 18:04

Zašto je u Vodicama pas prekrižen crvenom crtom?

Sa portala Slobodne Dalmacije prenosimo pismo gosta grada Vodica koji ljetuje u Vodicama već 25 godina a vezano je postavljene table zabrane za pse

Poštovani, obraćam se kao gost grada Vodica, koji ljetuje u Vodicama već 25 godina. Naime, ove godine prvi put sam došao sa psom te sam uvidio da se na području grada Vodica i mjesta Srima nalaze ploče na kojima je nacrtan pas prekrižen crvenom crtom, pa me zanima odnosi li se to na zabranu kretanja pasa ili na zabranu kupanja na međunarodnom pomorskom dobru, tj. na javnim plažama?

Te ploče su me neugodno iznenadile jer su Vodice grad koji broji gotovo 10.000 stanovnika, tj. preko sezone se ostvari oko 100.000 noćenja. Ako samo jedan posto gostiju dovede svoje pse na ljetovanje u grad Vodice i mjesto Srimu, to je oko 1000 pasa tijekom sezone. Zanima me je li to dobra odluka Gradskog vijeća (ili nekog drugog koji je te ploče postavio) za turizam u gradu Vodicama i mjestu Srimi, tj. za hrvatski turizam u cijelosti.

Naime, iz osobnog iskustva (vrijeđanja pojedinih stanovnika Srime, 7. lipnja 2015., oko 18 sati, "koji su se izborili kod Općine da se table o zabrani postave", osobno vrijeđali mene i mog oca te nas obojicu psovali) ja se u gradu Vodicama, pogotovo u mjestu Srimi, osjećam kao građanin drugog reda.

Pa molim da mi se objasni, ako su "table" postavljene radi "naše dice" i "izmoljene od Općine", tko je dozvolio da se kroz plićak i u neposrednoj blizini obale, tj. te iste plaže, vežu brodice redom oznaka ŠB i VD, tj. postavljanje konopa u plićak za koje se "naša dica", pa i moja djeca, mogu zaplesti, da ne spominjem ostale neželjene posljedice prilikom zaplitanja, a ja, tj. moj pas pasmine newfoundland (kojeg europske pomorske spasilačke službe koriste kao spasioca), kojeg ja obučavam za gore navedenu namjenu (koji je pod veterinarskim nadzorom, od kojega ne prijeti nikakva mogućnost zaraze, niti bilo koje druge opasnosti) ne smije se kupati (ili možda samo prilaziti međunarodnom pomorskom dobru)?

U NADI ZA VAŠIM ODGOVOROM,
SRDAČAN POZDRAV, ANTE BUNOZA

Pročitano 3996 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 09 Lipanj 2015 18:06

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.