Srijeda, 05 Listopad 2022 15:14

Zahvaljujući medijima stvari su se okrenule: Vlasnik ugostiteljskog objekta zajedno sa svim svojim uposlenicima povlači se s otoka Tijata

Nakon što je Dnevnik Nove TV ovog ljeta pokazao problem suvlasnika otoka Tijata, koji su bili ogorčeni činjenicom da ugostiteljski objekt na otoku radi bez minimalnih tehničkih uvjeta, u utorak je stigao odgovor građevinske inspekcije.

"Inspekcijskim rješenjem naređeno je investitoru da ukloni građevine koje čine sklop poslovne građevine ugostiteljsko-turističke namjene (6 drvenih kućica, prizemnu građevinu, montažnu kućicu, nadstrešnicu namjene vanjski šank, bazen, biopročišćivač), rekonstruirane dijelove postojeće građevine gospodarske namjene - pastirske kućice izvedene u uvali.

S otoka Prvića uživo se javio reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić koji je u utorak razgovarao sa vlasnikom ugostiteljskog objekta.

"Njegova konačna odluka je kako se on zajedno sa svim svojim uposlenicima povlači s otoka Tijata. Danas smo već mogli vidjeti radnike koji rade na raščišćavanju objekata. Rekao je kako će svoju sreću potražiti na nekom drugom mjestu. To, dakle, iduće godine više neće biti otok Tijat", izvijestio je Mikić.

U Tijatu su se okupili suvlasnici većinskih čestica na otoku koji nisu dali suglasnost za minimalne tehničke uvjete. Oni se pitaju kako je uopće moguće da je čovjek sve ove godine radio bez minimalnih tehničkih uvjeta.

Domagoj Mikić razgovarao je s predstavnicom suvlasnika Ivanom Ivić Grbeljom.

"Veseli nas da je konačno došlo do toga. Mi nismo sumnjali da će se sve skupa to dogoditi na koncu. Zahvaljujući medijima ovoga ljeta koji su dosta izvještavali o ovome slučaju, stvari su se okrenule i konačno su institucije napravile svoj dio posla", kazala je Ivić Grbelja.

Dodala je kako vjeruje da bi institucije odradile svoj posao. "Međutim, prošlo je četiri godine", rekla je.

"To su činjenice", odgovorila je Ivić Grbelja na konstataciju Domagoja Mikića da su četiri godine čekali neko rješenje, došli na Novu TV te da je za dva mjeseca već stigao nalaz građevinske inspekcije.

Pročitano 5505 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 05 Listopad 2022 15:48

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.