Srijeda, 13 Veljača 2013 16:50

Vodički Leć uskoro uvodi odvojeno skupljanje otpada u Vodicama

lec-garaza
Na području Grada Vodica komunalni otpad se odvozi direktno iz svakog domaćinstva, putem posuda za otpad (tzv. princip od vrata do vrata), dok na javnim površinama nema zajedničkih namjenskih kontejnera za papir, staklo i plastičnu ambalažu.

Vodeći se prema iskustvima drugih gradova gdje se uz takve kontejnere često stvaraju deponiji nagomilanih vrećica za smeće, a u samim kontejnerima ima više ostalog otpada nego onog korisnog za kojeg su postavljeni Vodička tvrka Leć odlučila se za najučinkovitiji sustav reciklaže a to je onaj koji omogućava odvajanje otpada već u samom domaćinstvu.

 Iz tog razloga naša je vizija da građanima, uz postojeću posudu, ponudimo dodatnu u koju će moći odložiti korisni otpad, iako uvođenje ovog sustava iziskuje velika financijska sredstva, težnja naše tvrtke je da on bude besplatan za građane.

Od građana se očekuje da prihvate praksu odvajanja otpada u svojim domaćinstvima, bez da ih to dodatno košta. Za sada smo uspjeli, zajedno s Fondom za zaštitu okoliša, po principu 40% sredstava Fonda a 60 % sredstava Leć-a, kupiti 2150 posuda zapremine 120 litara koje ćemo besplatno podijeliti građanima.

U prvoj fazi posude će se podijeliti u središnjem i zapadnom dijelu Vodica do Magistrale i Ulice Lasan A. Kabalera, a nakon ljeta i u preostalom dijelu Vodica- kazao je direktor tvtke Leć Stanko Birin

Dijeljenje posuda započinje u ožujku a trajat će do svibnja kada započinje odvojeno skupljanje otpada. Posude zapremnine 120 litara zelene su boje s narančastim poklopcom u koje će se prema uputama, moći odložiti karton, papir, PET ambalažu i PVC foliju.

Naši djelatnici će, prema kalendaru odvoza, kantu za korisni otpad isprazniti, odvojiti korisni otpad, prešati ga i dalje predati tvrtkama koje se bave njegovom reciklažom. Ovime se potiče recikliranje što je više moguće korisnog otpada, smanjivanje komunalnog otpada na deponijima, očuvanje naše prirode, a sve vodeći računa da sam sustav bude ekonomičan i ekološki prihvatljiv - naglasio je na kraju Stanko Birin

Više informacija o odvojenom sakupljanju otpada građani će dobiti putem informativnog letka koji će biti podijeljeni korisnicima usluga tvrtke Leć, odnosno na njihovim službenim stranicama www.lec.hr

Informacije o vremenu podijele posuda u Vašoj ulici moći ćete dobiti međuostalim i na portalu Infovodice

Pročitano 6869 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.