Utorak, 09 Prosinac 2014 00:00

Vodički humanitarci poručuju: Dođite i doživite „Božić na Poljani“

Humanitarna udruga Daj 5 od srca u suradnji sa Gradom Vodice organizirat će ove godine u vremenu od 20. do 31. prosinca Božićno novogodišnji sajam na Trgu kneza Branimira.
Tako će nakon 19 godina kada je u bivšem restoranu Kozara organiziran zadnji takav sajam, Vodičani moći kupiti na jednom mjestu prigodne božićne poklone, suvenire i rukotvorine, med, maslinova ulja i vina domaćih proizvođača i obrtnika. Za vrijeme sajma posjetioci će uživati u zabavno-muzičkom programu, te jednostavnim jelima i pićima. Ranijih godina dosta novaca se ulagalo u glazbeni program samog dočeka Nove godine, a posjećenost i efekt su bili prosječni. Ovu godinu Grad ulaže sredstva u svjetlosne efekte, pa će park biti okićen puno više nego inače, a ta ulaganja ostaju dugoročno.

Od „Povrataka DJ-eva na poljanu" do "Božićnog sajma"

Udruga je prošlu godinu za vrijeme blagdana organizirala „Povratak DJ-eva na poljanu" koja je imala pozitivan odjek u javnosti.

- Smatrali smo da treba organizirati nešto više i sadržajnije. Osluškivali smo i mišljenja ljudi iz mista i shvatili smo da uz glazbu, hranu i piće treba ponuditi i malo šušura i zaključili da je to blještavilo lampica na Božićnom sajmu. - kazali su iz udruge Daj 5 od srca.

Na sajmu će sudjelovati lokalni poduzetnici i dvije udruge koje se bave humanitarnim radom. Biti će to raznolika ponuda od vina, meda, suhomesnatih proizvoda, cvijetnih i prigodnih ukrasa do figura, slika i otočnih proizvoda.

Glazbeno-kulturna događanja za vrijeme trajanja sajma

Kada je naša Udruga odlučila odgovoriti na javni poziv Grada Vodica i pokušati organizirati božićno-novogodišnja događanja, obratili smo se našim kulturnim udrugama i dobili pozitivne reakcije i pristanak da sudjeluju u našoj Božićnoj priči. Tako će nas uveseljavati pjevački zbor Lira, klapa Bunari, klapa Godimenti i naša klapa Oršulice koja nam dovodi još četiri klape u goste. Osim njih nekoliko nastupa će imati nezaobilazna Vodička Glazba i Vodičke mažoretkinje. Naravno biti će tu i naše Vodičke Perlice, a ne zaboravimo i vodiške DJ-eve, koji će se izmjenjivati u nastupima i koji će nas uvesti u Novu Godinu.
Htjeli bismo dodati, ova događanja će pratiti i ponuda jela dobivenih od LD Sokol, Vodičkih Perlica, ŠRK Mali Porat i konobe Gušte. - poručuju iz udruge Daj 5 od srca

Mislilo se i na najmlađe

- Sve dane u toplom zatvorenom prostoru, članica naše udruge Kate Škugor sa svojim pomoćnicama organizirati će dječju radionicu koja će biti smještena u neposrednoj blizina parka u kojoj će im se čitati, pričati i učiti ih darivanju. Djeca će crtati, pjevati, izrađivati ukrase i stvoriti svoju priču, te na kraju dočekati dječju Novu Godinu. U organiziranju zabave za djecu uključiti će se i MK Okit sa defileom Moto Mrazova i BBK Orlov Krug sa dječjom biciklijadom.

U sredini parka će biti postavljene velike Božićne jaslice koje će osmisliti naš Josip Mateša Jole. Znamo da će nas Jole kao i svaku godinu iznenaditi i oduševiti. U planu su i žive jaslice, čije postavljanje će uvjetovati i vremenske prilike - nastavljaju iz udruge Daj 5 od srca

Božićno-novogdišnji program imati će i humanitarnu notu

- Naravno, kao i od svih dosadašnjih događanja koje je organizirala naša Udruga, sredstva od donacija koja se prikupe, biti će proslijeđena osobama zbog kojih se ova udruga osnovala i zbog kojih i postoji, osobama koje nas u ovom trenu trebaju. Ovaj put radi se o djeci našega mista, koja imaju velikih zdravstvenih problema.

Zato, ovim putem pozivamo sve građane Vodica i okolice da dođu i dožive „Božić na Poljani". Biti će veselo, raznovrsno i za svakog po nešto. Ovo je vrijeme darivanja i veselja, pa pokušajmo biti veseli, izađimo iz kuća i podijelimo radost sa bližnjima, a usput pomognimo onima koji nas u ovom trenu trebaju.
Vjerujemo da ćete podržati naš projekt i veseliti se sa nama, pa već dogodine u našem parku možemo očekivati još više i raznolikije događanje i osim domaćih glazbenih snaga i neka popularnija imena glazbene scene.

Također, želimo se zahvaliti našoj Gradonačelnici i Gradskoj upravi na podršci, te se nadamo da ćemo opravdati ukazano nam povjerenje. - kazali su na kraju iz Humanitarne udruge Daj 5 od srca

Program Božić na Poljani pogledajte OVDJE

Pročitano 4251 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 09 Prosinac 2014 12:13

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.