Nedjelja, 27 Studeni 2011 21:24

Vodička 'Radio Mreža' dostupna svugdje gdje ima interneta

antegrbavica
Prije godinu dana nekolicina mladih Vodičana - Mate Roca, Petar Grgurev i Ante Grbavica pokrenuli su projekt 'Online Radio Vodice'. Mate i Ante kao veliki ljubitelji dobre glazbe, društva i novih medija, te Petar kao tehnički čarobnjak, kroz godinu dana zajedničkog druženja i rada na projektu učvrstili su svoj mali tim, a ono što je krenulo kao 'Online Radio Vodice' postalo je 'Radio Mreža' koja, kako će njeni osnivači reći, pokreće lokalne okvire i otvara portove većem broju slušatelja i sudionika.

VELIKA STRAST PREMA RADIJU

Kako ste došli na ideju da pokrenete tada Online radio Vodice, a danas Radio Mrežu ?

Nakon ljetnih mjeseci 2010. godine internet portal Infovodice u suradnji s Kulturno-glazbenom udrugom 'Ton Efekt' iz Vodica početkom listopada pokrenuo je projekt 'Online Radio Vodice'. Radio su sačinjavali volonteri koji su gajili veliku strast prema radu na radiju. Stvorio se jedan krug istomišljenika i pozitivnih ljudi punih entuzijazma. U tom krugu, upoznali smo se nas trojica, te došli na ideju novog radija zbog lakše promidžbe na internetu i širenja broja slušatelja. Zbog jednostavnog pristupa internetu, aktualni društveni trendovi i medijski tokovi stvaraju idealnu okolinu i mi koristimo tu priliku.

Kako je cijeli projekt koncipiran te komu je namijenjen? Tko su po vašem mišljenju slušatelji Radio Mreže?

Misija Mreže je olakšati ljudima svakodnevnicu, odnosno olakšati vrijeme provedeno na internetu. Uz odabir dobre glazbe, nesvakidašnjih emisija i potrebnih informacija održavamo životnu ravnotežu slušatelja kao i ravnotežu naše zajedničke okoline. Mreža ne poznaje okvire i mora donijeti rezultate koje slušatelji očekuju, a ponekad i malo više. Naši slušatelji su živopisni ljudi, oni već imaju svoje mišljenje o bitnim stvarima, a mi kroz kreativni pristup osvježavamo baterije. Znači, namijenjen je svim radoznalim ljudima koji pronalaze svoje trenutke sreće na internetu, pogotovo na našem radiju.

Po kojem principu funkcionira Radio Mreža i koje su to olakotne okolnosti koje vam omogućavaju da to radite tako dislocirani ?

Mreža funkcionira tako da Ante bira glazbu, Mati se sviđa, a Petar nema ništa protiv. Ma, gdje god se mi nalazili. Najveća nam je prednost što se možemo slušati bilo gdje na planeti, to nam također širi razne suradnje. Dislociranost nam nije problem već jedan veliki plus, koji nam omogućava inovativnost. Emitiranje emisija s različitih lokacija daje posebnu atmosferu u našem zvučnom eteru. Uvijek možemo biti u centru aktualnih zbivanja. Gdje god seže internet mreža, tu ide i Radio Mreža.

ZAJEDNIČKI JEZIK

Gdje se može slušati Radio Mreža?

Gdje je god internet dostupan tu smo i mi. Promatramo svakodnevni život, pričamo zajedničkim jezikom o različitim stvarima koje se skrivaju u ovom naizgled uobičajenom svijetu. Kada se u osebujnom glazbenom programu udomaće naši dragi suradnici i njihovi putopisi, dokumentarne reportaže, live prijenosi popularnih koncerata, stvara se ugodna živost na radiju. Kroz takav rad ostvarujemo suradnju s raznim relevantnim internet portalima, s pojedincima i medijskim projektima, djelujemo na raznim područjima koja naravno uključuju i marketing

www.novi-tjednik.hr

Pročitano 4449 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.