Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/sig/sigplus/bgfkomiza2011

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/sig//sigplus/bgfkomiza2011

Nedjelja, 24 Srpanj 2011 20:27

Vodice nikako da ekipiraju tim Hitne pomoći

vodice-hitnaS obzirom da na području Vodica trenutno boravi više od devet tisuća stranih gostiju stvorila se nasušna potreba za dodatnim medicinskim snagama. Svjesni ovog problema koji se javi početkom svake turističke sezone, gradski čelnici su u svom proračunu za tekuću godinu osigurali sredstva s kojima bi pokrili troškove timova Hitne pomoći.

NITKO SE NIJE JAVIO...

- 50 posto troškova bi pokrio Grad i Turistička zajednica i zahtjev za dvojicom liječnika uputili smo Domu zdravlja – kazala je gradonačelnica Vodica Branka Juričev Martinčev. Dom zdravlja je raspisao natječaj za liječnicima, no nitko se pozivu nije odazvao.
- Jednostavno nema liječnika, ali nadamo se da će se netko ipak javiti. Sredstva su još uvijek raspoloživa, a Grad je kao i u dosadašnjim sezonama voljan liječnicima osigurati smještaj – napominje vodička gradonačelnica. Podsjetimo, već treću godinu zaredom Ministarstvo zdravstva zbog velikog priliva gostiju u ljetnim mjesecima Vodicama osigurava četiri tima Hitne medicinske pomoći iako Vodice za to ne ispunjavaju zakonske kriterije s obzirom da se nalaze u blizini grada Šibenika. Kako tijekom turističke sezone brojka stanovnika u Vodicama naraste na preko 50 tisuća, Ministarstvo je uvidjelo da hitna liječnička skrb ljeti Vodicama itekako treba.

GUŽVE U AMBULANTAMA

Dok se na natječaj šibenskog Doma zdravlja ne jave zainteresirani medicinari, sve zdravstvene potrebe, kako Vodičana, tako i njihovih gostiju, rješava pet liječnika opće medicinske prakse koji djeluju na području Vodica.
- Uz usluge koje pružaju domaćem stanovništvu, liječnici opće prakse trenutno skrbe i o turistima što je ogroman i naporan posao, a u ambulantama se stvaraju velike gužve pa je takvo stanje neodrživo – zaključuje gradonačelnica nadajući se da će se uskoro javiti dva liječnika koja bi Vodičanima odagnala praktične probleme.

preneseno sa www.novi-tjednik.hr 

Pročitano 3970 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.